© 2010–2022 Millas Mat

Belgiske vafler

oppskrift fra Antwerpen

For inntil ganske få år siden kunne det være vanskelig for privatpersoner å få kjøpt belgiske vaffeljern i Norge men nå er de overalt. Denne oppskriften er fra moren til en belgisk venninne av meg og smaker utmerket. Å bruke et vanlig vaffeljern til dette er noe jeg ikke vil anbefale da vaflene lett vil bli rå i midten og om du er riktig uheldig- få en utpreget smak av gjær.

Ingredienser

150 gr smør

fire dl helmelk

fire skilte egg

500 gr hvetemel

100 gr sukker

en teskje ekte vaniljesukker

25 gr fersk gjær

3 1/2 dl lunkent vann

en spiseskje nøytral olje

siktet melis

Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt. Bland deretter sammen hvetemel, sukker og vanilje i en blandebolle og tilsett melkeblandingen og eggeplommene. Rør ut gjæren i lunkent vann og bland dette i røren sammen med oljen.

Pisk deretter eggehvittene og vend disse inn til slutt. Vær obs. på at dette blir mer en tynn deig enn en tradisjonell vaffelrøre. La den svelle i omlag en halvtime og form deigen inni håndflaten ved hjelp av en spiseskje eller bruk en øse og stek de i det oppvarmede belgiske vaffeljernet. Legg de ferdigstekte vaflene på rist og dryss på melis umiddelbart etter at de er stekt. Det gjør at sukkeret smelter litt og fester seg på vaflene og gir de det løvtynne sukkerlaget som disse vaflene er så kjente for.