© 2010–2022 Millas Mat

Barnlig sjokoladekake

smaken av feiring

Jeg tror ikke vi feiret en eneste bursdag hjemme hos oss uten denne kaken som vi alltid fikk være med å pynte selv. Kaken er saftig og god, meget holdbar samt lett å frakte med seg når den er kald og glasuren har stivnet. Her kan du boltre deg i smågodthylla og selv velge ut den mest fargerike pynten eller dekorer den tett i tett med Non-Stop og geletopper. La deg heller ikke skremme av at det er kaffe i glasuren, det fungerer glimrende.

Ingredienser

kaken:

100 gr mykt smør

200 gr sukker

tre egg

225 gr hvetemel

to drøye spiseskjeer mørk bakekakao eller Dutch-process cocoa

halvannen dl helmelk

to teskjeer bakepulver

——

sjokoladeglasuren:

200 gr Freia Dronningsjokolade

50 gr smør

150 gr siktet melis

tre spiseskjeer sterk kaffe eller espresso

fire dråper romessens

to eggeplommer

——

sprinkles, smågodt, geletopper og/eller Non-Stop til pynt

Sett ovnen på 175 °C og smør en 24 cm stor springform eller bruk to 20 cm. sandwichformer. Pisk smør og sukker lyst og luftig og tilsett et og et egg av gangen som piskes godt inn. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver og tilsett dette vekselvis sammen med melken til du får en glatt, tykk og jevn kakerøre. Hell røren over i den smurte formen og stek kaken i ca. 45 minutter (bruker du sandwichformer blir steketiden ca. 25 min.) Sjekk med en kakenål at kaken er ferdig og la den avkjøle seg en stund i formen før den tas ut og får avkjøle seg helt på kakeristen.

I en kjele smelter du sammen sjokolade og smør og blander deretter inn de øvrige ingrediensene. La den avkjøle seg litt men ikke for lenge for blir den for kald og stiv får du ikke smurt den på kaken.

Del kaken i to og smør litt mer enn en 1/3 av glasuren på den ene kakebunnen, legg den andre bunnen oppå og press lett ned med håndflatene før resten fordeles oppå kaken og på sidene. Deretter er det bare på pynte den av hjertens lyst og sette den kaldt i noen timer så glasuren stivner.