© 2010–2022 Millas Mat

Barnebursdagmuffins med Royal Icing og Non-Stop

gratulerer med dagen

Hvorfor gjøre ting så kompliserte? Bare bak noe som smaker skikkelig godt, det er mer enn godt nok. Disse små muffinsene med glasur og Non-Stop er noe alle barn elsker og ganske mange voksne også. De smaker godt av smør og ekte vanilje, selve muffinsen er myk og glasuren er litt stivere, noe som gir en god balanse av konsistenser. Muffinsene lan lages helt ferdige i god tid før selskapet.

Ingredienser

gir 12 muffins:

210 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

en kvart teskje finmalt havsalt

to store egg

130 gr sukker

100 gr smeltet meierismør

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

en døy dl helmelk

----

en stor eggehvitte

syv-ni toppede spiseskjeer melis

Non-Stop til pynt

Sett ovnen på 175 °C og sett opp papirformer i muffinsbrettet. Smelt smøret og la det avkjøle seg.

Bland sammen hvetemel, havsalt og bakepulver i en romslig bakebolle. Pisk sammen egg og sukker i kjøkkenmaskinen og tilsett smeltet smør og vanilje etter noen minutter. Bland inn halvparten av eggemassen i melet, bland deretter inn melken og så resten av eggemassen. Vend alt sammen til en jevn røre. Fordel røren i formene og bak muffinsene i omlag 11-13 minutter. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte før du tar de ut og løfter muffinsene ut av formene. Sett de på en kakerist for komplett avkjøling, beregn en times tid.

Ha eggehviten i en liten bolle og tilsett siktet melis. pisk det godt sammen med en liten visp eller bruk en spiseskje til glasuren er blank og stiv. Dypp muffinsene i glasuren og vri på dem så de dekkes. Sett de på et serveringsfat og la de stivne litt før du pynter med Non-Stop. La glasuren stivne helt før servering.