© 2010–2020 Millas Mat

Annas sitronostekake

en oppskrift fra min utvidede familie

Denne ostekaken smakte jeg første gang hos min manns tante. Den var så lett og frisk til sammenligning med svært mange andre ostekaker som jeg synes kan bli for tunge og mektige. Og den tykke gode søtsalte kjeksbunnen gjør denne kaken bare enda bedre. Server gjerne kaken med frisk frukt ved siden av. En viktig ting til slutt, kremosten nå være romtemperert, iskald kremost vil danne små korn som ikke lar seg piske ut og du vil ikke få kremen så fløyelsmyk som den skal være.

Annas sitronostekake

Ingredienser

kaken passer til en 34 cm springform:

400 gr. Digestive

130 gr smeltet Bremykt eller Melange

en pakke Freia sitrongelè

to dl kokende vann

en boks (tre dl) lettrømme

150 gr romtemperert Philadelphia Naturell

en teskje ekte vaniljesukker

130 gr siktet melis

tre dl pisket kremfløte

Lag geleen med det kokende vannet og sett kjelen i vasken med kaldt vann i noen få minutter for å kjøle den ned hurtig. Den må ikke stå så lenge at den begynner å stivne.

Finn frem en springform og kle bunnen med bakepapir hvis du vil flytte kaken over på et fat når den skal serveres, hvis ikke er ikke bakepapir nødvendig. Knus kjeksen, bland i smeltet smør og press massen nedi formen med knokene før du glatter den ut med en spatel eller en stekespade.

Pisk sammen gelè, kremost, rømme, vaniljesukker og siktet melis i en mikser. Ikke bli forskrekket over at massen virker veldig tynn. Den vil stivne og bli helt perfekt til slutt. Vend inn den piskede kremen med en slikkepott og hell alt over i springformen. Dekk deretter formen med plastfolie.

Kaken trenger minst fire timer i kjøleskap før den er klar til servering.