Thai Schoollunch nudelsalat

Salater

Hvorfor ikke sette av en halvtimes til å forberede en lunsj til dagen etter som er så langt fra brødskiver som du kan komme? Bruker du fullkornsnudler trenger du heller ikke bekymre deg for om dette er sunt nok eller ikke. Kalde nudelretter som dette er en svært vanlig lunsj for mange millioner mennesker hver dag og lager du dem slik som dette med masse friske grønnsaker får du i deg alle næringsstoffer du trenger til å holde deg gående helt frem til middag. Oppskriften har jeg fått via en thailandsk-norsk venninne. 

Ingredienser

gir fire passende lunsjporsjoner:

saus:

en dl grovt økologisk peanøttsmør

en halv dl lys soyasaus

en halv dl riseddik

en spiseskje sesamolje

to spiseskjeer Sriracha chilisaus

en halv dl kaldt vann

en spiseskje revet frisk ingefær

tre fedd revet hvitløk

to spiseskjeer brunt sukker (demerara)

----

tre revne gulrøtter

en rød finhakket paprika

en gul finhakket paprika

en slangeagurk (uten kjerne) hakket i terninger

en liten bunt frisk finhakket koriander

50 gr. ristede og grovknuste peanøtter

400 gr nudler, vanlig eller fullkorn

 

Sett over vann til nudlene og tilsett dem når vannet fosskoker. Mens de koker pisker du sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle og setter den til side.

Forbered alle grønnsakene og hakk koriander. Knus nøttene. Når nudlene er klare heller du av vannet og lar de dampe av seg i noen minutter. Ha de deretter over i en stor blandebolle og hell over sausen. Miks den inn så nudlene smøres og ikke klistrer seg sammen til en stor klump. La nudlene avkjøle seg ytterligere i et kvarters tid før du mikser inn grønnsaker, urter og nøtter. Fordel nudlene i passende begre og sett de kaldt i minimum to timer eller til neste dag.