Thaibiffsalat

Salater

thaibiffsalat

På thai heter denne salaten yam nam tok og salater av denne typen finner vi flere steder i Asia og de er populære både som lunsj og piknikmat. Denne oppskriften kommer fra Chiang Mai som ligger nord i Thailand og det thailandske kjøkkenet er rangert høyt på listen over de beste i verden. De har vært flinke til å låne det beste av råvarene fra sine respektive naboland og gjøre alt til sitt eget ved å blande deres tradisjonelle ingredienser på en helt ny måte. 

Ingredienser

salat for to:

400 gr entrecôte

to spiseskjeer ukokt jasminris

150 gr risnudler

en halv rødløk

to spiseskjeer frisk hakket mynte

en finsnittet rød chili m/frø

saften av to lime

en klype sukker

en plommetomat

frisk hakket koriander etter smak

et lite hode romanosalat

en finsnittet vårløk

lys soyasaus etter smak

noen dråper thai fiskesaus (nam plah) etter smak

noen dråper e.v. olivenolje

en håndfull ristede cashewnøtter

Mariner kjøttet i soyasaus, havsalt, pepper og olivenolje i en times tid. Rens og del opp alle grønnsakene i fine biter, finhakk koriander, mynte, chili og vårløk. Stek risen gyllen i tørr panne og knust den veldig fint i en morter eller bruk en stavmikser så det nesten blir som et pulver. Press limejuicen og sett den til side og tilbered nudlene etter anvisning på pakken.

Stek kjøttet på høy varme i omlag fem minutter på hver side så det er medium stekt. La det hvile i ti minutter så du kan ta i det uten å brenne deg og skjær det opp i tynne skiver med en filetkniv. Forsøk så godt du kan å få skivene tynnest mulig.

Miks sammen alle ingrediensene i en romslig bolle og tilsett kjøttet. Smak til salaten med limejuice, soya, fiskesaus og sukker og dryss over cashewnøttene til slutt.