Teriyaki chickensalad

Salater

teriyaki-chicken-salad

Når jeg er ute for å spise lunsj og bestiller noe som ser godt ut på menyen og blir kjempeskuffet så fisker jeg opp min lille nottblokk og penn og noterer hva som er på takkerkenen og hva jeg synes ikke skal være der, hva som jeg synes mangler og hvordan kan jeg gjøre dette bedre er vel egentlig det jeg tenkerden. Denne salaten er resultatet av en mislykket lunsj som jeg hadde på et helt nyetablert sted som jeg forvenet mer av. Det er for mange dårligere cafeer som gjør det samme som alle andre. Kinakål, maiskorn, en agurkskive og en tomatbåt? Come on!

Ingredienser

teriyakikylling:

400 gr kyllingfilet eller lårkjøtt i skiver

to dl lys soyasaus

to dl ferskpresset appelsinjuice

tre dl Sprite eller 7-Up

saften av en sitron

nøytral olje

en teskje havsalt

sort pepper

fire fedd hvitløk

----

et halvt hode isbergsalat

en moden bifftomat eller en plometomat

en gulrot i juliennestrimler

en moden avocado, limejuice og havsalt

250 gr forvellet spinat

krutonger eller salte peanøtter

en liten håndfull revet parmesan

Kutt kyllingen i brede strimler og legg det i en blanding av soya, appelsinjuice og mineralvann. La de marinere seg i omlag fem timer og hell av marinaden. Stek kjøttet i litt olje i en wok inntil det er gyllent og fint, del det opp ytterligere om du ønsker og legg det over i en mindre bolle. Vend inn teriyakisausen og sett det til side. 

Finn frem en romslig salatbolle og kutt isbergsalaten i biter. Del tomatene i to og fjern ekjernehuset med en spiseskje før du kutter selve tomatkjøttet i terninger og har det over i bollen sammen med gulrot og forvellet spinat. Miks inn litt e.v. olivenolje og lime sammen med havsalt og pepper og topp alaten med kylling, avocado mikset med lime og havsalt og krutonger/nøtter Dryss på parmesan til slutt. Serveres straks.