Salat Nils

Salater

salat-nils

Nils er en god venn av min mann og som uten tvil fortjener sin egen salat. Salater som dette kan man leve godt på hele sommeren og de kan jo varieres i det uendelige. Vil du ikke ha pasta så tilsett heller flere grønnsaker og noen gode røde salatbønner. Å bytte ut kyllingen med tunfisk er heller ingen dårlig idè og da er det ekstra godt med kokte egg til også. Bare del de i båter og legg de på toppen drysset med noen få saltkorn. 

Ingredienser

tre fileter av kylling med parmesancrust

250 gr penne pasta

to håndfuller frisk spinat

to gulrøtter i juliennestrimler

fire medium store røde reddiker i tynne skiver

tolv cherrytomater delt i to

en halv finrevet rå blomkål

to spiseskjeer finhakkede soltørkede tomater

en håndfull ristede pinjeskjerner

50 gr ferskrevet parmesan

——

vinaigrette:

fire spiseskjeer e.v. olivenolje

en spiseskje balsamico

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje blomsterhonning eller lønnesirup

Kok pastaen etter anvisning på pakken og mens den koker pisker du sammen ingrediensene til vinaigretten og smaker den til. Når den er klar tilbereder du kyllingen etter denne oppskriften. Hold de deretter lunkne i ovnen ved 100 °C mens du ordner med grønnsakene.

Når pastaen er klar heller du av kokevannet og har den tilbake i kjelen. Hell over vinaigretten og tilsett de soltørkede tomatene. Rør den godt inn i pastaen og sett på lokket.

Når salaten skal anrettes så finner du frem et stort fat og legger all pastaen i bunnen før du legger på spinaten og cherrytomatene og mikser dette lett inn. Legg deretter på resten av grønnsakene og legg kyllingen i strimler på toppen. Deretter er salaten klar til servering og på grunn av måten den er anrettet på så får du kombinasjonen av kokt pasta, friske sprø grønnsaker og knasende sprø kylling.

Sett en skål ferskrevet parmesanost på bordet og server gjerne med grove baguetter og smør til.