Quick-chick :: jerkchicken Cæsarsalad

Salater

quick-chick-caesar

Når jeg steker eller griller kylling så lager jeg alltid litt ekstra så jeg kan lage noe godt til lunsj eller middag neste dag. Denne jamaicanske kyllingen har så vannvittig god (og mye) smak at du trenger svært lite annet for å fikse noe fabelaktig godt så her har du oppskrift på en noe uvanlig Cæsarsalat. 

Ingredienser

salat for to:

et lite ferskt egg*

to spiseskjeer e.v. olivenolje

en teskje hvitløksolje eller et halvt fedd revet frisk hvitløk

tre spiseskjeer ferskrevet parmesan

saften av en halv sitron

en halv teskje flaksalt eller ansjosfilet etter smak

et hode romanosalat, isberg eller to hoder hjertesalat

restene fra Jamaicansk jerkpit chicken (omlag 200-300 gr.) fint kuttet opp i strimler

sort pepper etter smak

en god håndfull ristede tortilla- eller nachochips

Knekk egget i en liten bolle og pisk det godt sammen mens du tilsetter olivenoljen i en tynn stråle. Tilsett deretter teskjeen med hvitløksolje og pisk videre en liten stund. Pisk også inn parmesanost, sitronsaft og havsalt helt til du får en jevn og fin lett rennende dressing.

Riv opp salaten og fordel den i en bolle, miks deretter inn dressingen, vend inn kyllingen og bland det hele sammen i bollen sammen med litt nykvernet pepper. Varm tortillachipsene i en tørr panne eller i ovnen på en ildfast tallerken. Topp salaten med de varme chipsene og server.

*Husk at små barn, syke, gravide og øvrige personer med nedsatt immunforsvar ikke skal spise rå egg, erstatt derfor egget med kremfløte.