Quick-chick-jamaican Cæsarsalat

Salater

quick-chick-caesar

Når jeg steker eller griller kylling så lager jeg alltid litt ekstra så jeg kan lage noe godt til lunsj eller middag neste dag. Denne jamaicanske kyllingen har så vannvittig god (og mye) smak at du trenger svært lite annet for å fikse noe fabelaktig godt så her har du en skikkelig jukse-oppskrift på en Cæsarsalat fra Nigella Lawson.

Ingredienser

salat for to:

et lite ferskt egg

to spiseskjeer e.v. olivenolje

en teskje hvitløksolje eller et halvt fedd revet frisk hvitløk

tre spiseskjeer ferskrevet parmesan

saften av en halv sitron

en halv teskje flaksalt eller ansjosfilet etter smak

et lite hode romanosalat, isberg eller to små hoder hjertesalat

restene fra Jamaicansk jerkpit chicken (omlag 200-300 gr.) fint kuttet opp

sort pepper etter smak

en god håndfull ristede tortilla- eller nachochips

Knekk egget i en liten bolle og pisk det godt sammen mens du tilsetter olivenoljen i en tynn stråle. Tilsett deretter teskjeen med hvitløksolje og pisk videre en liten stund. Pisk også inn parmesanost, sitronsaft og salt helt til du får en fin og jevn lett rennende dressing.

Riv opp salaten og fordel den i en bolle, miks deretter inn dressingen, vend inn kyllingen og bland det hele sammen i bollen med litt nykvernet pepper. Varm tortillachipsene i en tørr panne eller i ovnen på en ildfast tallerken. Topp med de varme chipsene og server.

Husk at små barn, syke, gravide og øvrige personer med nedsatt immunforsvar ikke skal spise rå egg, erstatt derfor egget med kremfløte.