Quesadillasalat Buena Vista Salsa Club

Salater

quesadillasalat

Denne salaten er min egen komposisjon og sprang ut fra min trang til regelmessig forsyning av latinomat. De varme sprø quesedillaene danner en flott bakgrunn til denne friske sprø salaten sammen med dressingen som smaker lime og sommer.

Ingredienser

salat for fire:

et hode isbergsalat

et hode lollo rosso salat eller blandede baby leaves

en halv slangeagurk i terninger

150 gr tørristede hermetiske maiskorn

tre modne plommetomater i biter

en liten salatløk eller rødløk i løvtynne skiver

en boks (400 gr) røde bønner

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer av din beste e.v. olivenolje

——

quesadillas:

seks hvete- eller maistortillas

smør til steking

400 gr karbonadedeig

en porsjon ferskt tacokrydder

fire til seks spiseskjeer tomata passata

100 gr revet ost

——

dressing:

to dl creme fraiche eller lettrømme

en klype sukker

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje friskpresset limejuice

en halv teskje tørket oregano

en klype paprikapulver til garnering

Rist maisen i tørr panne. Sett ovnen på 150 °C og sett frem en ildfast form. Begynn med å lage quesadillaene siden disse skal være lunkne. Lag tacokrydderet etter oppskriften og stek karbonadedeigen. Tilsett krydderblandingen og tomatene og la det koke inn så kjøttblandingen ikke er rennene. Stek tortillaene lett i en tørr panne så de blir mykere og lettere å brette. Smør fyllet på dem, dryss på ost, brett de over og skjær de opp i små spisse trekanter. Legg de deretter over i en ildfast form og sett de i ovnen.

Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og smak deg frem. Dekk bollen med plastfilm og sett den i kjøleskapet til den skal serveres.

Finn frem en stor vid salatbolle og riv opp isbergsalaten i grove biter. Tilsett løken i tynne skiver samt resten av ingrediensene til salaten og vend alt sammen med olivenolje, salt og pepper til slutt.

Når du er klar til å servere stikker du quesadilla-trekantene nedi salaten og serverer den sammen med dressingen. Jeg anbefaler også at du serverer salaten med en liten skål revet ost ved siden av.