Pecankyllingsalat

Salater

pecankyllingsalat

Fridays’ salater er meget populære og noen av oppskriftene har lekket ut på nett og dette er en av dem. Det tar litt lengre tid å lage dette enn en vanlig salat, men det smaker nydelig og kan serveres både som en flott lunsj eller som en lettere middag. Kombinasjonen av lyst kjøtt og frukt har jeg snakket om før for det er en veldig flott måte å servere kylling på. Frisk og godt og med sprø ristede nøtter og litt skarp ost på toppen blir dette fullkomment. Jeg serverer osten ved siden av så alle kan ta så mye eller lite de vil.

Ingredienser

kyllingen:

to eller tre kyllingfileter

halvannen dl finknuste Cornflakes

to spiseskjeer malte pecankjerner

en klype havsalt

halvannen dl melk

to sammenpiskede egg

en dl hvetemel

solsikkeolje til steking

——

dressingen:

en halv dl e.v. olivenolje

noen dråper balsamicoeddik

en teskje Dijonsennep

en teskje brunt sukker

litt havsalt etter smak

et halvt fedd revet hvitløk

——

salaten:

en dl tørkede tranebær

en halv til en spiseskje lys brunt sukker

en dl hakkede pecankjerner

et hode romanosalat

to stilker finhakket selleri

en liten boks avrente mandarinbåter eller tilsvarende mengde frisk appelsin

en liten håndfull blåmuggost (smuldret)

Forbered kyllingfiletene flate ved å legge de mellom to ark plastfolie og banke de ut med en kjøttklubbe eller bruk bunnen på en kjele til å flate dem ut til omlag en halv cm tykkelse.

I en dyp tallerken, miks sammen malte pecankjerner, cornflakes og salt, pisk sammen egg og melk og ha det på en annen dyp tallerken og ha melet på den siste tallerkenen.

Dypp kyllingen første i mel, så i eggeblandingen og deretter i pecan- og cornflakesblandingen. Stek de gyllenbrune i olje og la de avkjøle seg på en tallerken. Sjekk at de er gjennomstekte med en liten kniv. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i et lite glass med skrukork og rist godt eller pisk den sammen i en bolle.

For å mikse salaten så blander du sammen pecannøtter og sukker og rister det lett i en panne til sukkeret har smeltet og karamellisert nøttene. Avkjøl de raskt på et stykke bakepapir og legg av noen få til pynt. Hakk opp resten av nøttene grovt og bland de sammen med de øvrige ingrediensene til salaten og vend inn vinaigretten til slutt.

Skjær kyllingfileten i strimler og stikk den inn i salaten og legg noen på toppen. Pynt med noen nøtter og server osten i en skål ved siden av.