Nacho Libre salat

Salater

Noen som husker Jack Black i rollen som kokk i et mexicansk kloster? Økonomien ved klosteret er trang og den ene lille luksusen de har er et lite dryss knuste chips over den brune bønnestuingen. Nachos hemmelige drøm er å bli en wrestler, en lucha libre, og når han vinner sin første kamp tar han pengepremien og kjøper inn friske grønnsaker og kylling til alle i klosteret og komponerer en salat slik som dette. En veldig søt og morsom film, den anbefales og denne salaten anbefales også. 

Ingredienser

salat for to:

et lite hode grønn crispi- eller romantosalat

en stor tomat i terninger

en ator avocado i terminger

limejuice og havsalt til avocadoen

en liten boks maiskorn

en bok godt avrente pintobønner

to kyllingfileter

krydderblanding til kyllingen: en teskje paprika, en halv teskje spisskumin, en halv teskje malt koriander, en teskje oregano, havsalt og sort pepper

smuldret fetaost, revet parmesan eller annen hvitost

150 gr nachochips

dressing:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

tre spiseskjeer friskpresset limejuice

en spiseskje akasiehonning

havsalt og sort pepper etter smak

Bland sammen alle krydderiene til kyllingen i en liten bolle og gni inn kjøttet godt på begge sider. Stek de lett gyllne i en panne med litt smør eller olivenolje og legg de over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på fileten og stek den videre i ovnen inntil kjernetemp viser 67 °C. Varm nachochipsene i en egen ildfast skål sammen med kyllingen.

Vask og skyll grønnsakene godt og finn frem en romslig salatbolle. Riv opp salaten og tilsett tomat og avdocadoterninger som en penslet med lime og drysset lett med havsalt, Tilsett mais og bønner og pisk sammen dressingen. Hell den over og vend alt lett sammen. Kutt kyllingen i biter når den er klar og avslutt med ost. Legg varme chips lands kanten på bollen og server.