Kyllingsalat med lune kikerter

Salater

kyllingsalat-kikerter

Kyllingsalat – jeg blir aldri lei. Dette er en variant med noe annet som jeg er veldig glad i, nemlig kikerter. Kikerter på boks er noe jeg alltid pleier å ha i skapet, da det er base for mange vegetarretter, ikke minst falafel. De er rike på proteiner, de metter godt og er supersunne. Når du som her gir dem en runde i stekepanna, med litt olje og krydder, får de enda bedre smak. Om du ønsker, og har tid, kan du selvfølgelig bløtlegge og koke kikertene selv. Jeg liker ofte å blande inn litt frukt i salatene mine, da jeg synes det gir en fin sødme og dermed ekstra god smak. Denne salaten passer både som lunsj og middag, og er et fint alternativ på ekstra varme dager hvor det å lage middag ofte kan føles ekstra slitsomt.

Ingredienser

to kyllingbrystfileter

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje paprika

en boks (400 gr.) kikerter

ett lite hode crispisalat

en håndfull cherrytomater delt i to

ett eple (pink lady, green delicious, e.l.)

en kvart slangeagurk i terninger

krutonger

femti gram ristede pinjekjerner eller pistasj

----

en spiseskje e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

frisk sitronsaft etter smak

en spisjeskje lønnesirup

Varm olivenolje i en panne og bank kyllingfiletene flate med en klubbe, så de får jevn tykkelse. Dette gjør dem lettere å steke. Krydre filetene godt med havsalt, pepper og paprika, og legg de over i pannen. La de få omlag fem til syv minutter på hver side. Etterstek filetene på lav varme til de er helt gjennomstekt. Husk å sjekke med en liten kniv. La de avkjøle seg på en tallerken, og del de deretter inn i små terninger.

I den samme pannen varmer du opp litt mer olje, og tilsetter godt avrente kikerter. Krydre også disse med havsalt, pepper og paprika, og da de steke seg lett gylne på medium varme. La de avkjøle seg i pannen. Finn frem et stort fat og riv opp crispisalaten. Tilsett cherrytomater og agurk, kutt eplet i terninger, og kryst litt frisk sitron over eplene, så de ikke blir brune. Ha alt over på fatet sammen med kylling og kikerter, og gi det hele en lett miks.

Pisk sammen alle igrediensene til vinaigretten og smak til med mer sitron eller lønnesirup, så du får rett balanse. Hell vinaigretten over salaten og gi alt en lett miks. Topp med krutonger og nøtter, og legg gjerne på noen revne basilikumblader. Server salaten lun, gjerne med godt brød til.