Joys enkle tacosalat

Salater

joys-enkle-tacosalat

På et av mine nyfunnede lunsjsteder har jeg fått ideen til denne salaten og selv om den er enkel har den så absolutt noe ved seg. Hun som lager den er fra Thailand og har den reneste og fresheste salatbaren jeg har sett. Den er såpass mettende at den også fungerer som middag og er noe du kan fikse når du ikke orker for mye jobb eller du er alene og vil ha noe som er både ferskt og raskt. Vi kan godt finne på å lage dette en lørdag når vi er slitne etter både storhandel og husvask. Jeg anbefaler ikke at du lager dette i en stor bolle og mikser det sammen, det har jeg av erfaring lært at ikke blir særlig delikat. 

Ingredienser

nok til to:

et halvt hode isbergsalat

300 gr karbonadedeig

litt smør til steking

en pose tacokryddermix (Old El Paso brukes her)

en liten boks avrente maiskorn

en stor tomat med frøhuset fjernet og delt i terninger

en kvart agurk i skiver med kjernehuset skrapt ut

en kvart rød paprika i tynne strimler

en kvart rødløk i tynne ringer

en stor avocado i skiver samt limejuice og havsalt

seks skriver hvitost i strimler

100 gr salte tortillachips

tre spiseskjeer sterk salsa

lettrømme

Forbered alle grønnsakene og legg de i små haugen på fjøla. Varm chipsene i ovnen og stek kjøttet i litt smør sammen med krydder og litt vann og kok det godt inn. Hell av stekefettet fra pannen og sett kjøttet til side. 

Sett frem to tallerkener på benken og fordel isbergsalaten på de. Fordel kjøttet over med en spiseskje og legg på agurk, paprika, mais, løk og tomater. Fordel avocadoskivene oppå og rull sammen osteskivene. Kutt de i strimer og fordel også disse over salaten og legg varme chips langs kanten på tallerkenen.

Avslutt med salsa og rømme og server. Topp gjerne med litt frisk grønn koriander.