Israelsk couscous med crunchy kikerter

Salater

israeli-couscous

Denne oppskriften ble i sin tid utviklet som et resultat av en lett frustrasjon over manglende gode vegetariske alternativer på restauranter i New York. Å kun tilby noen grillede grønnsaker eller en kjedelig tørr salat er rett og slett ikke godt nok og som et resultat av dette skapte kokken Brendan McDermott denne fargerike og smaksrike couscousen. Dette er ett fullverdig måltid men kan også brukes sammen med grillet fisk eller til kylling som på bildet.

Ingredienser

grønnsakene:

en halv rød paprika

vanlig olivenolje

en gulrot i små terninger

en halv finhakket stilkselleri

en halv finhakket løk eller rødløk

to revne fedd hvitløk

1/4 zucchini eller squash i fine terninger

havsalt og sort pepper etter smak

en halv spiseskje spisskumin

en halv spiseskje mild Madrascurry

en halv spiseskje paprikapulver

en halv teskje malt kanel

150 gr couscous

mild grønnsakskraft til koking

en drøy spiseskje vanlig olivenolje

150 gr hvit myk geitost eller gresk feta

——

crunchy kikerter:

 en boks (400 gr.) hermetiske kikerter

halvannen teskje knust havsalt

sort pepper etter smak

halvannen spiseskje olivenolje

to spiseskjeer krydderblanding (en spiseskje mild Madrascurry, en spiseskje kokosflak, en spiseskje knuste peanøtter eller cashews og en teskje malt kanel)

Del opp grønnsakene i terninger og finhakk løken og hvitløken. Stek alt gyllent og mykt i en romslig panne med litt olivenolje og krydderet og legg de deretter til side. Tilsett litt mer olje i pannen og ha i couscous. Rist den lett gyllen i pannen inntil det begynner å dufte litt, da kan du helle på kraften, sette på lokket og la den dampe seg ferdig.

Til kikertene så setter du ovnen på 200 °C og kler en bakeplate med papir. Skyll kikertene godt under rennende kaldt vann og spre de utover et par lag kjøkkenpapir så du får vekk noe av vannet. Ha de deretter over i en bolle og miks de sammen med salt, pepper, olje og krydderblanding. Spre de deretter godt utover bakeplaten og rist dem i 25-30 minutter inntil de er gylne og sprø.

Miks inn couscous sammen med grønnsaker og topp med fetaost og kikerter, så er det klart til servering.