Indi-ish kyllingsalat med madrascurrydressing

Salater

indi-ish-kyllingsalat

Det eneste som er indisk med denne oppskriften er bruken av den tradisjonelle madrascurryen i dressingen, men salaten er meget god og vel verdt å prøve enten som lunsj eller en lettere middag. Den originale oppskriften fra ELLE er tilpasset fra min side for å gjøre den litt mer indisk, så da valgte jeg å tilsette eple og frisk koriander i stedet for persille, samt bruke frisk sitron i dressingen. Server gjerne salaten sammen med naan.

Ingredienser

salat for to;

400 gr kyllingbrystfilet

en halv squash i tynne skriver

en halv rød paprika

to epler i små terninger med litt krystet sitron over

200 gr blandet grønn salat (romano, crispi, lollo, isberg)

en liten håndfull frisk finhakket koriander

olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

——

madrascurrydressing:

en spiseskje mild eller sterk  madrascurry

en spiseskje smeltet smør

5 ss lettrømme

en spiseskje majones

havsalt og sort peppe etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

Smelt smøret og rør inn currypulveret, pisk deretter sammen alle ingrediensene til dressingen, smak den til med sitronsaft, havsalt og pepper og sett den kaldt så den får litt tid til å trekke.

Krydre kyllingen med salt og pepper og brun den pent i pannen, etterstek den i ovnen ved 2000 °C i ca. 20 minutter til den er gjennomstekt og legg kjøttet over på en tallerken. Riv opp kjøttet med hendene når du kan ta i det uten å brenne deg.

Varm litt olivenolje i pannen og stek squashen lett gyllen med salt og pepper og legg i paprikaen de siste minuttene så den blir gjennomvarm og litt myk. Vask og riv opp salaten og dander den på et serveringsfat. Miks inn squash, paprika og epleterninger penslet med litt sitron før du vender inn kjøttet. Dryss over frisk hakket koriander og drypp over noe av dressingen. Server resten av dressingen i en skål ved siden av.

Du kan også gjøre slik jeg har gjort på bildet ved å mikse inn kyllingen og paprikaen i dressingen og legge den oppå selve salaten. Du kan også røre inn maiskorn hvis du liker det.