Tacosalat «Gringo on the run»

Salater

gringo-tortillasalat

Dette er en egenkomponert salat som fungerer som gull hver gang. Jeg synes dette er en litt lettere variant av den tradisjonelle tacoen og sammen med limemarinert rødløk og ferske tomater bringer man inn en god del mer friskhet. Om du ønker kan du godt mikse bønnene inn i kjøttet og toppe med panneristet mais i tillegg til ost så blir det nesten som en vanlig taco. Jeg kutter opp alle ingrediensene og anretter alt direkte på to store tallerkener så sparer jeg også en god del oppvask. Jeg legger alt lagvis og mikser aldri salaten sammen til slutt siden det lett kan bli litt udelikat. Det er mye finere og se alle de ulike lagene og bare spise seg nedover som en stor kake.

Ingredienser

salat for tre:

200 gr tortillachips (bruk gjerne en variant med ost hvis du liker det)

en boks (400 gr.) røde bønner

400 gr karbonadedeig og en porsjon hjemmelaget tacokrydder

et halvt hode isbergsalat

to modne avocado i terninger

to modne tomater i terninger

75 gr revet hvitost etter smak

en halv rødløk i løvtynne skiver lagt i frisk limejuice i en halvtime

havsalt og sort pepper etter smak

halvannen til to spiseskjeer e.v.olivenolje

en spiseskje tykk og vellagret balsamicoeddik

Cholulasaus eller sterk salsa

friske oreganoblader til garnering

Legg løkskivene i limejuice, skyll bønnene godt under rennende kaldt vann og start med å lage krydderblandingen og forbered kjøttet. Hold det varmt i en ildfast skål i ovnen mens du forbereder grønnsakene. Skjær opp salaten i tynne strimler og tilsett rødløken, bønner, olivenolje, havsalt, pepper og balsamicoeddik. Miks alt sammen med hendene eller to spiseskjeer. Kutt opp avocadoen i terninger og gjør det samme med tomatene, la de få litt limejuice og havsalt på seg og vend de inn i salatblandingen.

Varm tortillachipsene lett i ovnen ved 150 °C i omlag ti minutter. Legg et godt lag chips på hver tallerken og fordel kjøttet over. Drypp deretter over saus eller salsa. Topp med salatblandingen og avslutt med ost og frisk koriander eller oregano.