Gresk quinoasalat

Salater

gresk-quinoasalat

Quinoa er en proteinrik vekst fra Sør Amerika og har vært kjent som en matplante siden inkaenes tid. Den har for alvor gjort sitt inntog i det europeiske kjøkkenet som et godt alternativ til ris og poteter og her er den servert som en salat inspirert av det greske kjøkkenet. Server gjerne salaten med godt brød eller ostegratinerte pitabrød til.

Ingredienser

2 1/2 dl rød quinoa

en halv liter grønnsakskraft til koking

——

vinaigrette:

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en halv sitron

eplecidereddik etter smak (omlag tre spiseskjeer)

litt agavesirup til balansering om nødvendig

——

tolv sorte oliven delt i to

en dl frisk finhakket persille

en dl frisk finhakket koriander

en liten finhakket rødløk

tolv cherrytomater delt i to

en halv squash i tynne skiver

vanlig olivenolje til steking

75-100 gr smuldret fetaost

Kok quinoa i den væskemengden som er beskrevet bakpå pakken. Sett den til side en stund for avdamping og avkjøling. Pisk sammen vinaigretten i en liten bolle og husk å smake den til. Sett også denne til side.

Skjær opp squashen i tynne skriver og stek dem pent gyllen i en panne med litt olivenolje. Dryss de med litt salt når de er ferdige. Finn frem en romslig salatbolle eller et serveringsfat og legg i oliven, cherrytomater og finhakket rødløk samt hakket persille og koriander. Gi de et dryss med salt og pepper og tilsett squashen fra pannen.

Ha over quinoa og vinaigretten og miks alt godt sammen med rolige bevegelser. Smak til med salt og pepper og dryss over fetaosten til slutt.