Crispy-chicken wondersalad

Salater

crispy-chicken-salad

Jeg synes nuggets er kjempegodt men de du kjøper ferdige er sjelden knasende sprø og virkelig gode på smak så jeg lager helst mine egne hvor jeg lager en krydret panering. Jeg lager de dessuten i ovnen så jeg slipper å fritere eller steke dem. Nuggets kan du kombinere med mange ting men jeg synes denne latino-salaten smaker ekstra godt sammen med elementer vi alle kjenner fra det latin-amerikanske kjøkkenet og ikke minst knuste chips som alltid er godt og som gir litt sprøhet og tekstur i salaten.

Ingredienser

salat for to:

200 gr mikset bladsalat og romanosalat

to avocado i grove biter

saften av en liten lime

havsalt etter smak

to finsnittede vårløk

en god håndfull cherrytomater delt i to

en boks (400 gr) røde salatbønner (kidneybønner) eller godt avrente chilibønner uten saus

125 gr knuste tortilla eller nachochips

——

vinaigrette:

seks piseskjeer e.v. olivenolje

limesaft etter smak (jeg bruker en hel lime)

ett fedd revet hvitløk

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

to spiseskjeer finhakket frisk koriander

——

crispy-chicken nuggets:

400 g kyllingfilet inndelt i nugget-size biter

to sammenpiskede egg

havsalt og sort pepper etter smak

200 gr (fire tykke skriver) daggammel loff kjørt til smuler

en teskje havsalt

sort pepper etter smak

en teskje oregano

en halv teskje tørket timian

en halv teskje chilipulver

en teskje paprikapulver

Begynn med nuggetsene siden disse tar lengst tid. Bland sammen loffsmuler, salt, pepper og krydderier på en flat tallerken (det letteste er å kjøre alt til en fin masse i en prosessor). På en annen dyp tallerken pisker du sammen eggene og legger kyllingbitene oppi. Kle en bakeplate med papir og sett ovnen på 210 °C, Dypp kyllingbitene fra egget og i smulene og vend de godt inn. Bruk fingertuppene til å klemme massen godt på og legg de over på bakeplaten. Stek de gylne og sprø i ovnen, begynn med 25 minutter og se om de trenger noen minutter ekstra. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt med en liten kniv før de tas ut og legges til lett avkjøling. Når kyllingen er ute av ovnen varmer du chipsene på en ildfast tallerken og knuser de lett etterpå.

Pisk sammen vinaigretten og smak den til så du får en fin balanse mellom lime og sukker. Hent deretter frem et stort fat og spre den grønne vaskede salaten utover. Skrap ut avocadokjøttet med en liten skje og vend de i limesaft før du legger de innimellom salatbladene (dette gjør du for at avocadokjøttet ikke skal bli brunt) dryss også på noen få saltkorn. Legg på vårløk og cherrytomater og avslutt med bønnene. Hell over vinaigretten ved hjelp av en skje og stikk deretter kyllingen nedi innimellom alt det andre på fatet.

Dryss på chipsene rett før servering så de holder seg sprø lengst mulig og sett en liten skål med rømme ved siden av.