Calamarisalat med chilisyltetøy og isbergsalat

Salater

calamarisalat

Du kan finne mye gøy hvis du tar deg tid til å snoke rundt i frysedisken og calamari er en lekker godbit. Du kan steke disse i ovnen med du får de ikke like knasende sprø og luftige som du gjør ved å fritere dem,og når jeg har litt bedre tid liker jeg å gjøre det sistnevnte. MIn oppskrift er delvis basert på en kinesisk-taiwanesisk oppskrift mens chilisyltetøyet er thailandsk. Dette er herlig som en lunsjrett.

Ingredienser

et halvt hode isbergsalat

en stor moden avocado

frisk limejuice etter smak

havsalt etter smak

en finhakket frisk rød chili uten frø (kan sløyfes)

to spiseskjeer frisk finhakket paprika

en halv slangeagurk i små terninger

frisk finhakket koriander

450 gr panerte calamariringer

en halv liter nøytral olje til fritering

chilisyltetøy: 

en dl vann

to finhakkede røde chili u/frø

fem spiseskjeer sukker

Begynn med chilisyltetøyet siden dette må avkjøles litt, Ha vann, chili og sukker i en liten kjele og kok opp. La det koke i omlag fem minutter så væsken reduseres noe og bruk en stavmikser til å kjøre det til en jevn blanding. Sett det til side så det tyknes og avkjøles.

Finn frem et stort fat og riv opp salaten. Kutt avocadoen i terninger eller skiver og klem over limejuice og noen få saltkorn så de ikke blir brune. Finhakk chili og paprika og gjør også i stand agurken. 

Friter calamrien etter instruksjonene på pakken og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Arranger de deretter over salaten og dryss på chili, paprika og hakket koriander. bruk en spiseskje til å dryppe over chilisyltetøyet og server resten ved siden av.