Vietnamesiske vårruller med and

Nam-nam

vietnamesiske-varruller-and

And er et elsket kjøtt i Asia og i disse vårrullene kommer den nydelige smaken virkelig til sin rett. Hvis du skal grille anden selv så ha som hovedregel at den skal steke i omlag tre kvarter pr. kilo ved 160 °C og husk for all del å legge den på en rist over en langpanne. Anden inneholder mye fett som må få komme ut og renne av under steking og dette fettet tar du vare på til steking.. Når det er gjort er resten plankekjøring. Du kan rulle disse godbitene opp selv eller sette alt fyllet i små skåler på bordet sammen med et stort fat med vann og rispapir og la alle rulle sine egne. 

Ingredienser

gir omlag 15 vårruller:

en pakke 26-28 cm. rispapir

400 gr grillet andekjøtt revet i tynne strimler

et halvt hode isbergsalat

en god håndfull finhakket frisk mynte og frisk koriander

en liten bunt vårløk i tynne strimler

en halv slangeagurk i tynne strimler

to gulrøtter i juliennestrimler

——

en halv dl ketjap manis til dip

en halv dl sweet chilisaus til dip

en halv dl peanøttsaus til dip

Skjær opp og forbered alle grønnsakene. Bruk en potetskreller til å skjære strimler av agurken så du ikke får med kjernen som inneholder MYE vann. Hakk urtene fint og bruk hendene eller to gafler for å rive opp kjøttet i fine strimler.

Fyll en vid panne eller bolle/fat med kaldt friskt vann og bløtlgg rispapirene etter tur. Du må ta et papir om gangen. Så kan du begynne å fordele fyllet og rulle i vei.

Del hver vårull i to deler, skjær opp godt på skrå og server med ketjap, peanøttsaus og sweet chilisaus i separate skåler til dip.