Tortillaruller Southwestern Style

Nam-nam

Disse godt krydrede munnfullene er perfekte med en frisk blandet salat, rømme og hjemmelaget guacamole til. Oppskriften er typisk Texas-style siden man blander mexicanske og amerikanske smaker i en og samme rett. Det som også er det fine med disse er at du må ikke fritere rullene, du kan også bake de i ovnen og allikevel få de sprø og lekre slik du ser på bildet.

Ingredienser

litt nøytral olje til steking

to finsnittede vårløk

to spiseskjeer finhakket rød paprika

fire spiseskjeer finhakket fersk eller frossen spinat

en dl maiskorn

en dl sorte bønner

400 gr kyllingkjøttdeig eller en oksekjøttdeig

en til to finhakket jalapenopepper

to spiseskjeer frisk finhakket koriander eller persille

en halv teskje malt spisskumin

en halv teskje chilipulver eller mer hvis du vil ha det litt sterkene

en halv teskje malt koriander

en teskje tørket oregano

100 gr revet hvitost, bland gjerne Norvegia eller Jarlsberg sammen med Cheddar

——

åtte medium store hvetetortillas

olje til fritering eller pensling

Varm noen spiseskjeer med olje i pannen og fres vårløk og paprika inntil de blir blanke og myke. Tilsett deretter avrente maiskorn og bønner og la disse frese med i noen minutter.

Skyv grønnsakene til side og stek kyllingen. Bruker du oppmalt kjøtt hakker du det godt opp men hvis du bruker filet så steker du den hel og hakker den opp etterpå før du har den tilbake i pannen. Tilsett deretter frisk koriander, salt og krydderier og rør dette godt inn. Tilsett deretter osten og la den smelte ned så den binder fyllet litt sammen.

Varm tortillaene lett i ovnen så de blir myke og fordel deretter fyllet på dem. Rull de sammen og husk å folde inn sidene. Fest de godt med en lang tannpirker. Du kan enten pensle rullene lett med olje og steke de i ovnen ved ca. 200 °C i 10-15 minutter til de er gylne og sprø eller de kan friteres sprø og gylne i olje.