Tortilla española de patatas

Nam-nam

tortilla-espanola

Denne klassiske spanske omeletten er et synlig bevis på at virkelig god mat ikke nødvendigvis trenger å ta lang tid eller kreve uante mengder ingredienser. En tortilla som dette kan være et fullverdig måltid sammen med en liten sidesalat og en bit godt brød, og alle vil bli mette og fornøyde – putt gjerne stekte biter av chorizo i om du ønsker å gjøre dette til noe ekstra. Metoden jeg har brukt her er den klassiske spanske måten hvor man bruker et flatt lokk el. for å snu omeletten. Å snu denne tortillaen uten litt ekstra hjelo er en sikker metode hvis du vil ha maten på gulvet så det anbefales ikke. 

Ingredienser

vanlig olivenolje til steking

tre til fire middels store poteter

en løk

tre fedd hvitløk

tre spiseskjeer finhakket rød paprika

havsalt og sort pepper etter smak

seks egg

friske timianblader

Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver. Du kan bruke en potetskreller, en liten kniv eller sett skivejernet på prosessoren din hvis du har det. Ha deretter potetene over i et dørslag og skyll de godt under rennende vann for å fjerne noe av stivelsen. Tørk de deretter godt med et kjøkkenhåndkle og stek de gylne og sprø i rikelig med olivenolje. Ha de deretter over i en bolle og salt de lett. Behold oljen i pannen.

Skiv opp løk, hvitløk og paprika ha det over i pannen med olivenolje og fres de inntil de er helt myke og blanke. Ta de deretter ut og legg de over i en liten bolle sammen med potetene.

Tørk godt av pannen med kjøkkenpapir og tilsett noen spiseskjeer med olivenolje. Finn frem en bolle og pisk sammen eggene. Ha de deretter over i bollen med poteter og løk og vend det lett sammen så alt dekkes av eggene. Ha deretter massen over i pannen og bruk en stekespade til å spre den jevnt utover. Pass på varmen og se til at eggene ikke brenner seg. Kvern over litt pepper og når omeletten har stivnet i kantene rister du litt på pannen så den er helt løs og sklir den over på et flatt lokk eller en passende tallerken. Hell av den overflødige oljen i pannen og flipp omeletten tilbake ved hjelp av lokket og stek den et drøyt minutt på den andre siden.

Skli deretter omeletten over på et serveringsfat og garner med friske timianblader før servering.