Loaded potatoskins Fridays

Nam-nam

loaded-potatoskins

I likhet med mange andre var mitt første møte med denne godbiten på Fridays i Oslo for mange år siden. I USA har dette lange tradisjoner som en ekstra godbit til Thanksgiving og jul når man ofte lager potetmos av store bakepoteter og dermed sitter igjen med skallene. Det samme kan du gjøre, lag potetmos dagen etter av innmaten. 

Ingredienser

nok til to som en forrett:

to store bakepoteter feks. Maris Piper

30 gr smeltet smør

100 gr bacon i små terninger

130 gr revet sterk Cheddar

sort grovmalt pepper

----

dyppe:

tre spiseskjeer lettrømme

frisk finhakket gressløk etter smak 

Skrubb og tørk potetene godt og prikk de i skinnet med en gaffel. Gni de inn med litt nøytral olje og bak de helt møre ved 220 °C i en drøy time. Sjekk at de er helt møre med en liten kniv. Ta de ut og la de avkjøles i en times tid eller til de er kalde nok til at du kan ta i dem uten å brenne deg. 

Rør sammen gressløk og rømme i en liten skål og sett kaldt. Stek baconet spøtt og gyllent og ha det over i en sil så du får rent av det overflødige fettet. Riv osten. 

Del potetene i to på langs og bruk en spiseskje til å grave ut noe av innmaten. La det være igjen omlag en halv cm. med potetkjøtt i skallene så de ikke sprekker. Pensle overflaten med smeltet smør og plasser de på en stekeplate med bakepapir. Bak potetskallene ved 220 °C i noen minutter til overflaten er lett gyllen. Ta de ut, fordel den revne osten i skallene og topp med bacon. Sett de tilbake i ovnen i noen minutter til så osten smelter. Pass godt på, dette går fort. Serveres straks sammen med dip.