Fylt formloff Shropshire

Nam-nam

fylt-loff

Dette er en skikkelig gammeldags variant av et smørbrød og den fremstår nesten som en knasende sprø innbakt kjøttpudding når den er ferdig. Fyllet er modernisert noe i forhold til den originale oppskriften som er nesten 90 år gammel. Server loffen i tykke skiver med en grønn salat til. Det er aller best og bruke en daggammel loff til å lage dette.

Ingredienser

en formloff med hel skorpe

olivenolje til pensling

400 gr kjøttdeig

en stor finhakket løk

et fedd hakket hvitløk

to spiseskjeer Worchestershiresauce

tre spiseskjeer tomatpurè

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje tørket oregano

en halv teskje timian

en teskje paprikapulver

havsalt og sort pepper etter smak

tre finhakkede soltørkede syltede tomater eller syltet røkt paprika

Skjær toppen av loffen og grav ut innmaten, det er lettest å bruke hendene. Hakk opp loffinnmaten fint med en kniv og legg til side.

Sett ovnen på 180 °C og finn frem en liten langpanne. Brun kjøttdeigen i pannen og tilsett de øvrige ingrediensene. Smak til fyllet med salt og pepper og tilsett loffinnmaten til slutt. Hakk det godt opp med stekespaden og la alt bli gyllenbrunt.

Pensle loffen med olivenolje på innsiden og utsiden sett den på høykant og øs oppi fyllet med en spiseskje. Stamp det godt nedi. Legg skalken på plass og fest den med hyssing. Dekk loffen med et lite stykke folie på toppen og stek loffen i 20 minutter, ta av folien og la den steke videre  i ca. 25 minutter til. Bruk skalken som støtte når du skjærer den opp så er det lett å få pene skiver.