Flashfry sommerfuglreker

Nam-nam

sommerfuglreker

Reker er virkelig noe av det beste jeg vet og dette er supert når man ikke orker full middag og bare vil ha noe godt og lett, men de fungerer selvsagt helt ypperlig som forrett. Jeg serveres disse med en enkel liten salat, gjerne med litt ruccola blandet i siden den pepperaktige smaken egner seg supergodt til de søte rekene. 

Ingredienser

nok til to:

300 gr store tigerreker m/skall og hode

vanlig olivenolje til steking

en spiseskje smør

en teskje knust frisk chili

et fedd revet hvitløk

to spiseskjeer frisk finhakket persille til garnering

Tin rekene og tørk godt av dem med kjøkkenpapir. Legg de flatt på en skjærefjøl og bruk en brødkniv med tagger på til å skjære et snitt i dem langs ryggen. Du skal ikke skjære de helt gjennom så vær forsiktig. Åpne opp rekene og fjern den mørkegrå senen som ligger langs ryggen. Den er en del av rekens innvoller og blir bitter og seig når rekene skal tilberedes.

Her finner du en liten video som viser deg hvordan du skjærer opp rekene.

Varm olivenoljen i pannen til middels varme og tilsett chili, hvitløk og ingefær. Rør godt og la de frese seg myke. Legg deretter i rekene og følg nøye med, når kjøttet bli korallrødt er de straks ferdige og må raskt av varmen. Tilsett smøret i pannen og la det smelte ned. Skakk litt på pannen og bruk en spiseskje til å øse smøret over rekene og pass på at du får med litt av chilien og hvitløken oppi selve rekene. Server dem lune.