Camden twice-baked potatoes :: poteter bakt to ganger

Nam-nam

camden-baked-potato

Camden Stables Market som ligger ved Hampstead Road midt i hjertet av London. I dag er det over 700 forskjellige boder du kan besøke og du vil finne alt fra klær til brukskunst, møbler, vintage, sko, tilbehør og ikke minst mat fra hele verden. Det jeg husker best fra mitt første besøk der var disse potetene som ble solgt. Som tenåring fra Norge hadde jeg selvsagt hørt om bakte poteter men dette var noe helt nytt og jeg har gjenskapt de her slik jeg husker dem. Som siderett til varm suppe er de helt fantastiske. 

Ingredienser

gir tre fylte poteter:

tre store bakepoteter, jeg bruker Maris Piper

en spiseskje vanlig olivenolje til smøring

60 gr smør + litt ekstra til pensling

en halv dl fløte

en eggeplomme

en liten håndfull revet hvit Cheddar

havsalt, sort pepper og chilipulver etter smak

paprikapulver til garnering

Prikk potetene godt med en gaffel og gni de inn med litt olivenolje. Bak de ved 215 ° C i en drøy time eller til de er helt møre. 

La de avkjøles litt, kutt av et "lokk" på potetene og grav ut innmaten med en skje men ikke ødelegg skallet. Fjern også innmaten fra skalken og plasser den tilbake i poteten slik at du får litt ekstra høyde på det ferdige resultatet. 

Mos potetene sammen med smør og når det er mikset godt inn tilsetter du fløte, eggeplomme, havsalt, pepper, chili og revet ost. Når alt dette er mikset inn bruker du en spiseskje og fyller de tomme potetskallene. Pensle overflaten med smeltet smør og gi de et godt dryss med paprikapulver på toppen. Bak potetene igjen ved 200 °C i ca. 30 minutter.