Camden baked bean bacon potatoes

Nam-nam

camden-baked-potato

Har du lyst på en smak av 1996? Vel, den sommeren var jeg på språkreise til Brighton og vi kunne fint ta en dagstur opp til London. Et av stedene vi ble vist var Camden Stables Market som ligger ved Hampstead Road midt i hjertet av London. I dag er det over 700 forskjellige boder du kan besøke og du vil finne alt fra klær til brukskunst, møbler, vintage, sko, tilbehør og ikke minst mat fra hele verden. Det jeg husker fra besøket mitt er disse potetene som ble solgt. Som tenåring fra Norge hadde jeg selvsagt hørt om bakte poteter men dette var noe helt nytt og jeg har gjenskapt de her slik jeg husker dem. Som siderett til varm suppe er de helt fantastiske. 

Ingredienser

til to:

to store bakepoteter (jeg liker Maris Piper)

solsikkeolje og havsalt til bakingen

----

en liten boks bakte bønner (Bush, Heinz el.)

100 gr filetbacon i terninger

to spiseskjeer smør

en liten boks maiskorn (skylt og avrent)

60 gr revet blandet ost

frisk gressløk

Sett ovnen på 225 °C og skrubb potetene. Prikk de godt med en gaffel og gni de inn med olje og litt havsalt. Bak de i omlag en time i en liten ildfast form, sjekk med en kniv at de er møre og la de avkjole seg litt (skru ovnen ned til 200 °C) mens du lager fyllet. Finhakk baconet og stek det gyllent og sprøtt, skyll av maisen og la den renne av seg i en sil så den blir tørr og fin og kok opp bønnene. Sil av endel av sausen fra bønnene.

Skjær et kryss i potetene og klem de åpne. Grav ut noe av innmaten, legg en spiseskje smør nedi hver potet og fyll tomrommet med bønner, bacon og mais. Legg potetkjøttet oppå fyllet og dryss på ost og gressløk. Gratiner de i ovnen til osten er gyllen og server.