Yakisobanudler - tradisjonell variant fra Sanjo City

Middag

yakisobanudler-samjo

Enkelte ganger kan man få tak i vaakumpakkede kokte nudler som kan puttes rett i pannen eller woken. Det er sjelden jeg finner dette der jeg bor, men du får like bra sluttresultet når du preparerer nudlene selv. Yakisoba er en av de mest populære nudelrettene i Japan og er både svært smakfullt, raskt og sunt. Det er vel verdt å kjøpe en flaske sake 酒 neste gang du er innom Vinmonopolet. 

Ingredienser

nudler for to:

sesamolje til steking

250 gr kokte, avkjølte og tørkede yakisobanudler

300 gr svinefilet i tynne skiver

to spiseskjeer sake (japansk risbrennevin)

125 gr friske bønnespirer

100 gr hodekålblader i tykke strimler eller pak choy

to vårløk i grove biter

en stor gulrot i tynne staver

----

yakisobasaus: 

to spiseskjeer østerssaus

to teskjeer lys soyasaus

en spiseskje sake (japansk risbrennevin)

en klype havsalt og sort pepper

----

tørkede bonitoflak, furikake eller aonori (tang) til garnering

Kok nudlene og avkjøl de raskt under kaldt vann. Spre de utover et rent kjøkkenhåndkle og klapp de noenlunde tørre men du må klappe, ikke gni. Forbered kjøttet ved å kutte det i tynne skiver og forbered alle grønnsakene. Forvell spirene ved å først slå kokende vann over dem og deretter skyll de i kaldt vann. Pisk sammen alle ingrediensene til yakisobasausen i en liten bolle.

Finn frem den videste stekepannen du har og varm den godt opp til det ryker lett. Tilsett et par spiseskjeer sesamolje og legg de nudlene. Spre de godt utover, tilsett sake og la de ligge i fred inntil de har fått gyllen farge på undersiden. Flipp dem og la de steke på den andre siden og skyv de til ene siden av pannen. Tilsett litt mer sesamolje og stek kjøttet gyllent og ha i alle grønnsakene. La de frese litt før du begynner å mikse alt sammen. Hell deretter over sausen og miks igjen. Sjekk at kjøttet er gjennomstekt, smak til med havsalt og pepper og fordel nudlene i passende boller.

Garner & server.