Yakisobanudler med Tarosaus

Middag

yakisobanudler-tarosaus

Japansk mat er så mye mye mer enn bare sushi og hvis du noen gang besøker et japansk hjem er det ikke milelange anretninger sushi du får servert. Japanerne selv lager svært sjelden sin egen sushi hjemme, sashimi derimot er vanligere. Å lage sushi er en respektert kunstform og en sushikokk kan ha fra fem og opptil syv og så mye som ti års utdannelse i faget. Dette derimot er en typisk rett bestående av kjøtt, nudler og grønnsaker i en smakfull Tarosaus. Basic, enkelt, raskt og sunt.

Ingredienser

nudler for to:

100 gr hodekål eller små buketter broccoli

100 gr gulrot i juliennestrips

100 gr løk i halvmåneskiver

——

tarosaus;

fire spiseskjeer østerssaus

fire teskjeer lys soyasaus og litt ekstra til justering av smaken

fire teskjeer tomatketchup

fire teskjeer akasiehonning eller annen mild honning (ikke lynghonning)

tre teskjeer lys brunt sukker

havsalt og sort pepper etter smak

——

150-200 gr svinefilet i meget løvtynne skriver

100 gr bacon klippet i lange strimler på langs

to fedd revet hvitløk

to spiseskjeer solsikke eller peanøttolje til steking

250 gr ferdig kokte eggnudler eller udon

en til to spiseskjeer sesamolje (til nudlene)

Kok løken i omlag ti minutter i usaltet vann og fisk den opp med en hullsleiv. Kok deretter resten av grønnsakene i omlag fem minutter og fisk de opp og sett de deretter til side. Kok nudlene i det samme vannet og sett også disse til side. Miks inn sesamoljen godt sammen med nudlene så de ikke klistrer seg sammen.

Pisk sammen alle ingrediensene til sausen og ha den klar i en liten bolle, juster den etter din egen smak med soyasaus. Finn frem en stor vid teflonpanne og tilsett oljen, få den opp på god varme men den skal ikke ryke. Begynn å frese hvitløken og tilsett svinekjøttet og baconet. Hold det i bevegelse og rør hele tiden. Ta av pannen av og på varmen hvis det trengs. ta ut kjøttet og ha det over i en bolle. Tilsett grønnsakene i pannen og la de frese godt. Ha deretter alt innholdet fra pannen over i bollen med grønnsakene.

Ha nudlene over i den varme pannen og spre de godt utover. La de ligge rolig og frese. Når de begynner å få farge så har du i Tarosausen og vender den godt inn i nudlene før du tilsetter kjøttet og grønnsakene. Vend alt godt sammen og fordel nudlene i to boller og server straks. Stikk nedi to spisepinner nedi hver bolle.