Wontonsuppe med svin og reker

Middag

wontonsuppe

Dette er opprinnelig en klassisk dim-sum rett som også egner seg som en lunsj eller en middag. Deilige boller med svinekjøtt og reker i en god buljong toppet med sprø vårløk. Ikke rart dim-sum betyr å røre hjertet. De små wonton-papirene ligger i frysedisken hos de aller fleste asiatiske markeder. Denne oppskriften er fra det kantonesiske kjøkkenet.

Ingredienser

suppe for tre:

førti wonton-papir

300 gr svinekjøttdeig

150 gr rå renset scampi

to teskjeer potetmel

to spiseskjeer sesamolje

en halv teskje sort pepper

en til to spiseskjeer lys soyasaus

50 gr rå risvermicelli

en liter kyllingkraft

tynne ringer av vårløk eller purre til garnering

Bland sammen svinekjøtt, reker, potetmel, sesamolje, pepper og soyasaus i en prosessor. Bruk pulsknappen og miks inntil du har en fast farse som samler seg i en klump men ikke mer. Da blir farsen seig og limete.

Legg en teskje av kjøttfyllet på en wonton, dypp fingertuppene i itt vann og stryk dette langs alle de fire kantene og legg en wonton oppå. Klem deretter kantene sammen med fuktige fingertupper så de limer seg godt og legg de på en romslig tallerken kledd med plastfolie. Ikke legg de oppå hverandre.

Kok opp kraften og tilsett wonton og risvermicelli og kok suppen forsiktig i omlag fem til seks minutter. Øs suppen opp i varme boller og dryss på vårløk eller purre før servering.