Vinterburger med rødkålslaw

Middag

vinterburger

Denne burgeren er min egen kreasjon og siden jeg bruker rødkål som ofte assosieres med vinterhalvåret så blir dette vinterburgere. Tidligere var rødkål noe jeg bare spiste på julaften siden jeg ikke likte surkål. Mamma laget rødkål med epler, ananas og rosiner i stedet. Men ting endrer seg og nå bruker jeg rødkål til flere retter enn bare julemat så hvorfor ikke til burgere? Jeg kan love deg at dette smaker aldeles nydelig. De søte potetkulene kalles pomes noisettes og kjøpes ferdig i frysedisken. Det er også lov med ketchup til.

Ingredienser

burgere:

400 gr ferskmalt oksekjøtt

et egg

en dl loffsmuler eller panko

en teskje havsalt

en teskje sort pepper

en teskje hvitløkspulver

to spiseskjeer finhakket persille

en finhakket rød chili uten frø

—-

rødkålslaw:

en kvart til en halv finsnittet rødkål

to finsnittede vårløk

en liten revet gulrot

en til to spiseskjeer olivenolje

noen dråper balsamicoeddik eller eplecidereddik

havsalt og sort pepper etter smak

en halv spiseskje sukker

Focaccia Felix til servering

Begynn med rødkålslawen siden den bør trekke en stund. Du kan godt lage denne kvelden før den skal serveres, bare dekk den med plast og sett den i kjøleskapet.

Varm opp olje, eddik og sukker i en liten kjele og pisk det godt inntil sukkeret er oppløst. Finsnitt kålen så tynt du bare kan, bruk gjerne en prosessor med bruk da pulsknappen. Riv gulroten på et råkostjern og finsnitt vårløken. Miks alle grønnsakene i en bolle og hell over den varme dressingen samt salt og pepper. Bruk to spiseskjeer og løft grønnsakene og dropp de ned, det er viktig at du ikke rører, du skal ikke lage grøt.

Dekk salaten med plast og sett den i kjøleskapet. Smak den til på nytt med salt og pepper før servering.

For å lage burgerne rører du først kjøttet godt sammen med salt og mikser deretter inn de øvrige ingrediensene. Det er viktig at persillen og chilien hakkes veldig fint få jeg pleier å bruke kverne på stavmikseren. Form ut fire burgere og sett de kaldt en liten stund før steking. Pensle de med litt olje og grill de 3-4 minutter på hver side i en grillpanne og anrett burgerne i focacciabrødet sammen med kålsalaten før servering.