Victorian Curry

Middag

victoriansk-kyllingcurry

Det første engelske curryhouse åpnet i London allerede i 1811 og videre utover mot innledningen av Victoria-tiden (hun ble født i 1819) ble tilgangen på eksotiske krydder større og større. Kokebøkene som ble utgitt utover 1800-tallet inneholdt mange typer curryoppskrifter, og mot slutten av 1870-årene var tørre krydder blitt såpass billig at selv bønder med begrenset inntekt innimellom kunne unne seg en curryrett. Her følger det en oppskrift fra omkring 1880- årene. Den ble servert på enkleste vis med kokt ris til. Har du ikke tilgang på neper kan du bruke de rotgrønnsakene du finner. Det er liten tvil om at victorianske bønder gjorde det samme.

Ingredienser

en teskje chilipulver

to teskjeer malt ingefær

to teskjeer malt gurkemeie

en hel rå kylling i åtte biter

75 gr smør

en halv kilo løk i halvmåneskiver

tolv dl kokende kyllingkraft

to neper i grove biter (kan sløyfes)

havsalt og sort pepper etter smak

Del opp kyllingen og gni den inn med de tørre krydderiene. Det er lettest å bruke en dyp bolle og hendene til dette. Gule fingertupper unngår du ved å bruke plasthansker.

Smelt smøret i en gryte eller i en romslig kjele og fres kyllingen brun i dette. Ta kyllingen ut og legg den på en tallerken eller et fat. Fres løken myk og blank i resten av smøret og legg kyllingen tilbake i kjelen. Hell på varm kraft og la kyllingen koke i ca. 40 minutter. Tilsett nepe mot slutten av koketiden.

Smak til curryen med salt og pepper før servering.