Tunfiskpasta

Middag

tunfiskpasta

Dette er en utrolig kjapp, enkel og sunn pastarett og en absolutt favoritt hjemme hos oss. Sausen lager du mens du koker pastaen så alt er ferdig samtidig. Vil du ha en ekstra sterk saus så tilsett noen få dråper Tabasco. Du kan selvsagt også hakke opp litt fersk chili men hele poenget med denne retten er at det skal gå fort med ting man har i bokser og på flasker. 

Ingredienser

pasta for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

fire fedd hvitløk

en boks (400 gr.) knuste tomater

en spiseskje tomatpure

en teskje sukker

en spiseskje tørket oregano

en spiseskje tørket basilikum

en halv teskje tørket timian

en spiseskje Worchestershiresaus

havsalt  og sort pepper etter smak

to bokser tunfisk i olivenolje (tilsammen 300 gr.)

ferskrevet parmesan

noen friske basilikumblader, timian eller finhakket persille

200-250 gr spaghetti

Finn frem en stor kjele og sett over vann til pastaen, tilsett en toppet teskje havsalt i vannet når det koker og tilsett pastaen.

Riv hvitløken og finn frem en dyp panne. Tilsett olivenolje i pannen og fres hvitløken i ett minutt. Hell over tomatene og tomatpureen og la dette koke opp, tilsett sukker, salt, pepper og alle krydderne samt Worchestershiresausen og la sausen putre på svak varme i ca. fem minutter.

Tilsett tunfisken og bruk en sleiv til å hakke opp fisken noe. Smak til med mer salt og pepper og la fisken bli gjennomvarm. Slå over nykokt pasta, vend alt sammen og server med friske basilikumblader, oregano eller persille og et dryss parmesan. Har du noen ristede pinjekjerner på lur er det også kjempegodt.