Trond Mois fiskesuppe

Middag

Denne fiskesuppen er raskere å lage enn de fleste tror og kan like gjerne serveres til hverdags som til fest. Er dine gjester glade i fisk og skalldyr har de virkelig noe å glede seg til. Dette er en utmerket høstsuppe og hvis man av en eller annen grunn ikke liker blåskjell kan de sløyfes og man kan i stedet bruke en god fiskekraft og mer fersk fisk i oppskriften.

Ingredienser

suppe for fire:

300 gr laks og sei eller torsk i terninger

100 gr ferske kokte reker

150 gr ferske blåskjell

syv til ti aromasopp

to gulrøtter i terninger

en finhakket løk eller sjalottløk

en purre i tynne ringer

en halv sellerirot i terninger

en liter vann

en halv liter kremfløte (kan ikke erstattes med lettere fløte)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje hvitvinseddik

en toppet spiseskje smør

finhakket persille og gressløk etter smak

Skjær opp alle grønnsakene, forbered fisken og del den opp i fine terninger. Hakk også opp persille og gressløk. Rens rekene og ha de klare. Skyll blåskjellene under rikelig med kaldt rennende vann og de som er litt åpne og som ikke lukker seg når du klemmer på dem  kastes.

Kok opp vann og kremfløte, tilsett alle grønnsakene og kok opp suppen på nytt. La det småkoke i noen få minutter før du tilsetter blåskjellene. Tilsett smøret og la det smelte ned i suppen før du smaker til med eddik, salt og pepper.

Varm opp dype suppeskåler penslet med litt olivenolje i ovnen ved 200 °C og legg i fiskebitene. La de få to minutter i ovnen før de tas ut og øs deretter oppi glovarm suppe. Garner suppen med reker og kryddergrønt og server den straks.