Tortellini med kjøttboller

Middag

tortellini-kjottboller

Italienerne elsker svinekjøtt sammen med sin pasta. Ofte i form av svinepølser, men også som kjøttboller og svinekjøttdeig er enkelt å få tak i her hjemme. Her får du en oppskrift som jeg selv har utviklet gjennom endel prøving. Å ha ost i kjøttfarsen gir ikke bare god smak, men gir også kjempefin konsistens som gjør det veldig enkelt å få fine kjøttboller. Sausen passer stort sett seg selv, og da gjenstår det bare å koke tortellinien. Pasta pronto cara mia.

Ingredienser

saus:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to fedd revet hvitløk

en finhakket løk

to bokser (800 gr.) knuste tomater

to dl vann (skyll ut av boksene)

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

en spiseskje tørket oregano

en spiseskje Worchestershiresaus

kjøttboller:

400 gr kjøttdeig av svin

et egg

to til tre spiseskjeer brødkrumme eller panko

en halv finrevet løk

havsalt og sort pepper etter smak

litt tørket oregano og basilikum

en håndfull revet pecorino eller parmesan

en spiseskje melk eller fløte

250 gr tortellini

Begynn med å lage farsen til kjøttbollene. Rør kjøttet seigt sammen med saltet, rør deretter inn de øvrige ingrediensene og sett farsen kaldt under plastfolie i minst 30 minutter.

Varm litt olje og en spiseskje smør i en dyp panne og fres løk og hvitløk, det skal ikke ta farge så pass på varmen. Hell på tomater og vann og la det koke opp. Tilsett salt, pepper og øvrige krydder sammen med Worchestershiresaus. La sausen småkoke i 40-50 minutter til den har tyknet.

Trill kjøttboller mellom håndflatene, de skal være omtrent så store som en valnøtt. Varm litt smør/olje i enn panne og brun kjøttbollene raskt, de skal ikke bli gjennomstekte. Legg de på en tallerken.

Når det gjenstår omlag femten minutter igjen på sausens koketid kan du droppe i kjøttbollene. Hvis sausen er litt tynn så kan du la den koke med kjøttbollene i uten lokk. Server sausen over nykokt tortellini og gjerne et godt dryss med frisk persille og litt revet parmesan eller pecorinoost om du ønsker det.