Torsk med sautert sjalottløk

Middag

Torsk er en fisk som tåler selskap av sterke smaker uten at selve torskesmaken forsvinner. Å servere bacon til denne fisken er ikke en ny idé men du kan også lage en slags rødvinssaus slik som her og tilsette løk og sopp som jo alltid smaker nydelig sammen og som virkelig akkompagnerer torsken. Server gjerne fisken med potetmos eller lag stekte poteter til.

Ingredienser

middag for to:

en spiseskje smør til steking

150 gr lardons eller tykt bacon i terninger

seks små sjalottløk

150 gr fersk sjampinjong

en teskje sukker

2 1/2 dl rødvin

havsalt og sort pepper etter smak

to serveringsstykker fersk torsk (ca. 450 gr)

en porsjon hjemmelaget potetmos tilsatt 50 gr. grønne erter og frisk gressløk etter smak

Smelt smøret i en godt oppvarmet panne og stek baconet til det begynner å bli noe gyllent. Del de skrelte sjalottløkene i to og ha de over i pannen og etter noen minutter drysser du over sukkeret så det begynner å karamellisere seg. Tilsett deretter soppen delt i båter, kvern over litt pepper og la de steke i noen få minutter før du heller over vinen og har det koke opp. Kok det hele inn til det begynner å forvandle deg til en sirupsaktig saus. Smak den til med litt salt om nødvendig.

Stek fisken gyllen i en panne for seg med olivenolje samt salt og pepper. Arranger løkblandingen på en tallerken med fisken oppå og dryss gjerne på litt persille. Server med potetmosen ved siden av.