Torsk med godt følge

Middag

Alle typer hvit fisk trenger etter min mening litt saus og veldig ofte synes jeg at smørsauser er de beste. Du trenger ikke bekymre deg så mye for noen ekstra kalorier da det kun er snakk om små mengder av den. Dette er enkelt, smakfullt og lages på en halvtime. Servert med en knasende sprø agurksalat så blir dette en komplett middag.

Ingredienser

middag for to:

400 gr fersk torskefilet i serveringsstykker

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en halv sitron

en spiseskje smør til steking

eggesmør:

100 gr smeltet smør

to finhakkede hardkokte egg

sitronsaft etter smak

litt pepper etter smak

finhakket persille

enkel agurksalat:

en halv slangeagurk

en spiseskje god e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 200 °C og legg fisken som du har inndelt i serveringsstykker i en liten ildfast form. Kryst på litt sitronsaft og krydre godt med salt og pepper. Ha også en klatt smør i formen. Bak fisken i ca. 20 minutter og kok risen mens fisken er i ovnen.

For å lage eggesmøret så smelter du smør og rører inn finhakket hardkokt egg samen med persillen og smaker det hele til med sitronsaft, pepper og litt havsalt om det er nødvendig.

Skjær opp agurken med ostehøvel eller potetskreller og drypp på litt god olivenolje sammen med salt og pepper. Legg opp risen på tallerkenen og anrett fisken på toppen. Avslutt med smørsausen og server agurksalaten ved siden av.