Torsk i wok med sesamsaus

Middag

torsk-sesamsaus

Dette er en enkel og smakfull måte å servere fersk torsk på. Denne spesielle retten er et møte mellom det tradisjonelle kinesiske kjøkkenet og de mer moderne fast food metodene som har utviklet seg gjennom de siste 50 årene i Kina. I Kina har fisk nesten alltid uten unntak blitt servert hel på fat. Å dele opp fisk i fileter mens den var rå var sett på som noe som kunne bringe en ulykke og i verste fall en tidlig død. Men denne retten ble faktisk utviklet i Kina med fileter, man valgte heller å beholde nudlene lange og udelte for å kompensere for den oppdelte fisken. Gong xi fa cai

Ingredienser

100 gr kinesiske hvetenudler

en til to teskjeer sesamolje

fire vårløk i tynne strimler

en liten bunt frisk hakket koriander

tre spiseskjeer peanøttolje

to fileter av torsk med skinn, godt saltet og pepret

fire fedd finhakket hvitløk

en tommelstor bit revet frisk ingefær

en finhakket rød chili uten frø

fem spiseskjeer lys soyasaus

sesamolje etter smak

Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll de godt under rennende kaldt vann. La de renne av seg og løs de opp med fingrene. Miks inn sesamoljen og halvparten av vårløken sammen med litt av korianderen og sett bollen til side på kjøkkenbenken.

Varm oljen i en wok og legg i torsken med skinnsiden ned. Press de lett ned og stek de på høy varme i 3-4 minutter til skinnet er sprøtt og gyllenbrunt. Skru deretter ned temperaturen til medium. Snu fisken og dryss på hvitløk, ingefær og chili og stek fisken videre i noen minutter til du ser at den begynner å flake seg. Da er den straks ferdig.

Ha soyasaus og sesamolje i woken og bruk en skje til å øse den over fisken. Tilsett resten av vårløken og korianderen.

Fordel nudlene på to tallerkener og legg torsken oppå med skinnsiden opp. Øs over resten av sausen og grønnsakene fra pannen og server.