Tomatsuppe med ricotta

Middag

tomatsuppe-ricotta

Ricotta er en mild og snill italiensk kremost som brukes mye i desserter og kaker men den fungerer også i middagsretter og i supper som et alternativ til fløte. Tomatsuppe er en favoritt hos mange men hvis du aldri har smakt suppe laget på ferske tomater så har du virkelig noe godt i vente. Når jeg serverer suppe til middag liker jeg litt garnityr enten det er spekeskinke sammen med litt timian, båter av kokt egg som alltid er godt og selvsagt en bit brød eller et deilig rundstykke.

Ingredienser

suppe for fire:

en drøy kilo ferske modne tomater

en finhakket løk

en gulrot i biter

en stilk hakket selleri

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to teskjeer tomatpurè

en god klype sukker

havsalt og sort pepper etter smak

to laurbærblader

en drøy liter god grønnsakskraft

tre spiseskjeer ricotta

Varm oljen i en kjele og fres løk, gulrot og selleri i noen minutter, det skal bare bli blankt og ikke ta farge så rør ofte og pass på varmen. Tilsett tomatene i grove biter og la de frese med i noen minutter.

Tilsett tomatpuré og sukker og rør godt. Sukkeret er viktig for å bryte ned noe av syren som finnes naturlig i tomatene. Legg i laurbærbladene, hell på varm kraft og kok opp. La suppen koke i ca. 30 minutter til tomatene er helt bløte og oppløst. Ta ut laurbærbladene.

Hell suppen i en blender eller bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Smak den til med salt og pepper, tilsett ricotta og kjør suppen litt til så osten mikses godt inn og jevner suppen.