Toad in a hole

Middag

toad-in-a-hole

Jeg har helt gitt opp å oversette navnet på denne retten. Direkte oversatt betyr det «padde i hullet» men det høres jo direkte uapetittelig ut. Dette er rett og slett en erke-engelsk rett med pølser innbakt i en Yorkshirepudding. Server den med klassisk engelsk tilbehør som potetmos, grønne erter og løkcidersaus som du også får oppskrift på her. For den rette engelske pub følelsen anbefaler jeg en øl til maten.

Ingredienser

middag for tre:

seks til åtte skiver bacon

seks til åtte tykke pølser

150 gr hvetemel

en teskje Colmans sennepspulver

en teskje knuste karvefrø

havsalt og sort pepper etter smak

to skilte egg

tre dl helmelk

——

løkcidersaus:

25 gr smør

en stor løk i skiver

en teskje sukker

et medium stort syrlig skrelt eple i små biter

en teskje tørket timian

en spiseskje hvetemel

2 1/2 dl kyllingbuljong

2 1/2 dl tørr eplecider feks. Somersby

en til to teskjeer Dijonsennep

Sett ovnen på 220 °C og pakk pølsene inn i baconet og legg de i en smurt ildfast form men litt avstand i mellom seg. Sett de inn i ovnen og la de steke i ca. 20 minutter, snu litt på dem innimellom så de blir jevn brune. Ta de ut men la ovnen stå på samme temperatur.

Sikt sammen hvetemel og sennepspulver, tilsett knuste karvefrø og krydre godt med havsalt og pepper. Pisk sammen eggeplommer og melk og tilsett dette gradvis i melet til du har en glatt og fin røre. Sett denne til side.

Pisk eggehvittene halvstive og vend disse inn i røren med en slikkepott. Hell røren imellom pølsene i formen og bak den i ca. 25-30 minutter til den har blåst seg opp og har blitt gyllen og sprø.

For å lage sausen smelter du smøret i en kjele og tilsetter løk og sukker. La løken falle sammen og bli myk før du tilsetter epler og timian. La alt småkoke til eplene begynner å bli møre. Dryss over hvetemelet og rør til det forsvinner inn i blandingen og hell gradvis i kyllingbuljong og cider mens du pisker. Kok opp og la det koke i fem minutter så melsmaken forsvinner. Kjør sausen glatt i en blender og ha den tilbake i kjelen. Smak den til med havsalt, pepper og sennep og sørg for at den er glovarm før servering. Vil du ha den litt mørkere så drypp i noen få dråper sukkerkulør.