To India from Dorset with love

Middag

to-india-from-dorset

Malte bukkehornfrø og fennikelfrø som ristes og knuses gjør dette til en annerledes curry med en vidunderlig fyldig smak. Oppskriften har jeg rekonstruert fra et gammelt tv-program og det med hjertet i halsen men dette ble altså helt vidunderlig godt. Husk ris og naan til så du får med deg all den gode sausen. I og med at kyllingen kokes ferdig i sausen vil det danne seg et lag med kjøttsaft på toppen men sausen rører du bare opp fra kantene av formen når du har tatt ut kyllingen.

Ingredienser

oppskriften gir to gode porsjoner:

fire rå kyllinglår

mais- eller solsikkeolje til steking

——

krydderier:

to teskjeer korianderfrø

to teskjeer spisskuminfrø

en teskje fenikkelfrø

en toppet teskje gurkemeie

en teskje malte bukkehornfrø

——

saus:

fem fedd hvitløk

fem grønne chili m/frø

en gul løk

en stor tommelbit frisk ingefær

en boks knuste tomater (400 gr)

en boks vanlig kokosmelk (400 gr) bruk kun det tykke laget på toppen

Finn frem en liten ildfast form og sett ovnen på 175 °C.

Brun kyllingen godt på alle sidene i en panne med olje og legg de deretter over i den ildfaste formen med skinnsiden opp. Hell fettet av pannen, tørk den raskt med litt kjøkkenpapir og rist korianderfrø, kuminfø og fennikkelfrø sammen inntil de begynner å lukte godt. Ha de deretter over i en krydderkvern eller en morter og knus de godt. Tilsett deretter malt gurkmeie og malt bukkehorn. Rør alt lett sammen.

Mos deretter sammen hvitløk, chili, løk og ingefær til en ganske fast mos. Bruk gjerne en blander til denne jobben. Tilsett litt olje i pannen og fres den malte krydderblandingen sammen med hvitløk- og chilimosen i noen få minutter på lav varme. Mens de freser i pannen kjører du sammen tomatene og kun det tykke fra kokosmelken i en blender og heller så dette over i pannen. Kok opp og la det boble i noen få minutter.

Hell så sausen innimellom kyllingbitene i formen og bak den deretter i en snau time. Server curryen på klassisk indisk vis med dampet basmatiris, frisk hakket koriander og gjerne et deilig naan til.