The Sing Sing Meatloaf

Middag

Kjøttpuddinger av denne typen har en historie som strekker seg mer enn 100 år tilbake i tid da det gjalt å drøye det lille kjøttet man hadde til rådighet. Adskillig grimmere varianter ble ofte servert til de insatte ved institusjoner og fengsler der man tom. brukte sagflis eller murpuss. Dette er ingen slik oppskift, min er mer italiensk-amerikansk inspirert og er både velsmakende og saftig. Jeg serverer den på tradisjonelt vis med hjemmelaget potetmos og grønn salat. Retten har fått sitt navn fra det legendariske fengselet ved Hudsonelva i Westchester, New York. 

Ingredienser

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en spiseskje smør

en stor finhakket løk

fire fedd finhakket hvitløk

400 gr ferskmalt kjøttdeig

400 gr ferskmalt karbonadedeig

omlag to snaue teskjeer finmalt havsalt

cayennepepper etter smak (jeg bruker en halv teskje for et lite kick)

to store sammenpiskede egg

50-75 gr finrevet parmegiano reggiano

en god håndfull frisk finhakket italiensk bladpersille

ca 135 gr tørkede brødsmuler eller panko

3 1/2 dl helmelk

en halv dl Barbeque-Glaze til pensling

Varm smør og olje i en liten panne og fres løken blank og lys gyllen. Rør inn hvitløken det siste minuttet og sett pannen til side. Ha brødsmulene i en bolle og hell over all melken. Rør det lett sammen og la blandingen stå på benken i omlag tjue minutter. Brødsmulene må bli helt hydrerte så det er viktg at de får stå stå lenge som oppskriften tilsier. 

Ha det malte kjøttet i miksebollen og tilsett havsalt, cayenne og sammenpisket egg, Tilsett revet parmesan og finhakket persille. Ha i løkblandingen og de hydrerte brdsmulene og rør det hele sammen til en jevn farse. Kle en passende ildfast form med et stykke aluminiumsfolie og smør det lett med litt olivenolje. Form farsen til en oval "loff" og plasser den i formen. Eventuelle sprekker "limes sammen" med litt iskaldt vann. Pensle over det hele med grillsaus og bak den i ovnen ved 165 °C i omlag en time + ti minutter.

La den hvile i omlag ti minutter før oppskjæring og servering. 

Kjøttpuddingen kan fryses i tykke skiver for enkel oppvarming senere.