The New York Times Mac & Cheese

Middag

nyt-macncheese

Det er mye god ost i en mac & cheese og med denne oppskriften sliper du både å lage bechamel og å koke makaronien på forhånd. Det sparer deg for endel ekstrajobb. Oppskriften er fra den kulinariske seksjonen av New York Times, en av verdens mest anerkjente og respekterte dagsaviser hvor de skriver mye om både mat generelt og deler de beste oppskriftene. Dette er en fin mulighet til å få brukt opp mindre osterester du har i kjøleskapet eller i fryseren. Jeg anbefaler ikke å lage en "norsk versjon" med kun Norvegia eller Jarlsberg, det blir for tamt og kjedelig. 

Ingredienser

nok til fire:

to spiseskjeer smør

2 1/2 dl cottage cheese (ikke bruk lettvarianten)

en halv liter helmelk

en kvart teskje chilipulver

en teskje Colmans sennepspulver

litt revet muskat etter smak

sort pepper etter smak

havsalt om nødvendig (husk at osten allerede inneholder endel saltmak)

400 gr revet blandet ost (jeg har bruke Cheddar, parmesan og Norvegia)

250 gr ukokt makaroni

Sett ovnen på 190 °C og plasser risten i midten. Smør en liten ildfast form med en spiseskje av smøret. Riv opp all osten og se til at de ulike slagene blir blandet sammen. Ta ut omlag 75 gr. av osten og legg den til side i en liten bolle. All den andre osten har du over i en stor blandebolle.

Tilsett cottage cheese, melk, alle krydderiene og sennepen i en blender sammen med evt. havsalt og pepper og kjør det hele godt sammen. Hell dette over all den revne osten i blandebollen og tilsett ukokt makaroni. Vend det hele sammen med en skje og ha det over i den smurte formen. Dekk den med folie og bak den i omlag 30 minutter, Ta formen ut av ovnen, rør opp blandingen med en skje og dryss på osten. Fordel resten av smøret på toppen sammen med noen tørkede urter og bak formen i ytterligere 30 minutter uten folien. La den stå i noen minutter før servering.