The New York Super-Quick Stirfry

Middag

Folk som bor i New York har som oftest små leiligheter med tilhørende små kjøkken og dermed lite rom for ekstravagant matlaging. Dette er byen der take-away kulturen er enorm men folk lager heldigvis fortsatt mat hjemme og asiatiske retter er populært. Dette er en enkel stir-fry med kjøtt, grønnsaker og saus i samme panne. Stek gjerne kyllingen dagen før og ha den klar i kjøleskapet, da går dette ekstra raskt og maten er klar samtidig som risen er ferdig.

Ingredienser

middag for to:

to spiseskjeer stekeolje (raps eller solsikke er fint)

en liten broccoli i små buketter

to små gulrøtter i tynne skiver

en håndfull friske sukkererter i biter

to grillede kyllingfileter krydret med hvitløkssalt og sort pepper, avkjølt

lys soyasaus etter smak

en teskje lys brunt sukker

halvannen dl kyllingkraft

to teskjeer maisenna utørt i en spiseskje kaldt vann

ristede sesamfø og vårløk til garnering

brun ris til servering

Sett over risen til koking og begynn med å kutte opp kyllingkjøttet i passende biter. Forbered alle grønnsakene slik at de er klare til å gå i pannen og sett frem soya, sukker kyllingkraft og maisenna. 

Sett en vid panne eller en wok på varmen og tilsett to spiseskjeer stekeolje. Når den er god og varm tilsetter du broccoli, gulrøtter og sukkererter og freser det over høy varme i et par minutter. Tilsett kyllingen og la den bli gjennomvarm før du tilsetter et par spiseskjeer soyasaus og sukkeret og koker opp. Tilsett kraften og gi den et oppkok før du tilsetter maisenna utrørt i kaldt vann. Kok opp igjen, la sausen glasere kjøttet og grønnsakene og juster med mer soya om nødvendig.

Serveres straks over dampet ris og garner med vårløk og sesamfrø.