Thai Sataychicken Pizza : pizza med thaikylling

Middag

thai-kylling-pizza

Saftig og sterk marinert thaikylling egner seg veldig godt på pizza og når du kombinerer den med andre typiske ingredienser fra thaikjøkkenet som lime, koriander, peanøtter, løk og chili så får du noe som virkelig smaker annerledes og supergodt. Husk og marinere kylllingen i god tid, ellers tar ikke dette lengre tid å lage enn andre pizzavarianter. Dette har ingenting med italiensk pizza og gjøre, men dette er min forbedrede versjon av Peppes sin thaipizza som etter min mening er smakløs. 

Ingredienser

pizzabunn: 

seks dl hvetemel

en teskje havsalt

en halv pose tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann

to spiseskjeer vanligolje

——

sataymarinade til kyllingen: 

en halv dl lys soyasaus

en halv dl østerssaus

to finhakkede røde chili m/frø

en bit frisk ingefær i grover stykker

en spiseskje revet hvitløk

en spiseskje finhakket koriander

en halv spiseskje sesamolje

en spiseskje vanlig olivenolje

tre spiseskjeer grovt peanøttsmør

to kyllingfileter i små terninger

——

en håndfull grovhakket koriander

en halv rødløk i tynne skiver

en halv fersk ananas i små terninger

en halv rød paprika i strimler

125 gr revet pizzaost

friske limebåter til garnering

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og smaker den til med soya. Tilsett kyllingen imarinaden, bland den godt inn og la kjøttet hvile i kjøleskapet i minst tre timer eller mer.

Bland sammen mel, salt og tørrgjær i en miksebolle og arbeid inn vannet til du har en smidig deig som slipper bollen. Du kan elte den for hånd eller bruke eltekroken på kjøkkenmaskinen. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. en time.

Hakk koriander, skjær opp løken i tynne skiver, skjær opp ananas og paprika og knus peanøttene. Varm litt olivenolje i en romslig panne og tipp i kyllingen med marinaden. Halvstek kyllingen og plukk ut bitene med ingefær. Kjevle ut deigen til en rund eller firkantet leiv alt ettersom og dryss deretter på ost før du fordeler over kyllingbiter, ananas, paprika og løk.

 Stek pizzaen ved 200 °C i ca. 25-30 minutter. Dryss på frisk koriander og knuste peanøtter før servering og server pizzaen med limebåter som man klemmer over rett før man spiser.