Teriyakikylling Harajuku Station

Middag

teriyaki-harajuku-kylling

Denne raske og velsmakende kyllingen har alt det gode fra det japanske kjøkkenet i seg. I Japan er retter som dette typisk hurtigmat som gjerne serveres sammen med ris og en frisk kålsalat i enkle take away-bokser som man tar med seg i farta eller nyter på en benk før man drar videre. Og siden jeg forbinder denne retten med det å reise så fikk den sitt navn fra en av Tokyos mest kjente stasjoner i Shibuya-området.

Ingredienser

middag for to:

to spiseskjeer sake (risbrennevin)

fire spiseskjeer mirin (søt risvin)

fire spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer lys brunt sukker eller muscavadosukker

to teskjeer revet frisk ingefær

noen få dråper sesamolje

500 gr kyllingkjøtt i små hakkede biter (bruk gjerne både bryst og lårkjøtt)

to teskjeer peanøttolje

Finn frem et fat el. og pisk sammen sake, mirin, soyasaus, ingefær, sukker og sesamolje i den. Tilsett kyllingen og la den marinere seg i et kvarters tid.

Varm oljen i en dyp panne eller i en wok og fres gyllingen gyllenbrun. Hell over marinaden og la kyllingen koke seg ferdig. Del en bit i to for å være sikker. Ta kyllingen ut av woken og pakk kjøttet inn i folie så det holder seg varmt. Skru opp temperaturen på pannen og la marinaden redusere seg til en tykk og mørk sirup. Ha kyllingen tilbake i pannen og vend den raskt sammen i sausen. Dryss på ristede sesamfrø og server straks.