Teriyakikoteletter med kålrotmos og dampet sesam pak choy

Middag

teriyakikoteletter-pak-choy

Japan møter Sverige på en tallerken. Det er hvertfall en ny kombinasjon for meg med den litt skarpe smaken av soya, ingefær og hvitløk står seg veldig godt sammen med kålrot som er en naturlig søt rotfrukt. Litt grønt får du også med lett dampet pak choy. 

Ingredienser

500-700 gr nakkekoteletter m/bein

nøytral olje til steking

teriyakimarinade:

1,25 dl lys soyasaus

en halv dl vann

to spiseskjeer søt risvin (mirin)

halvannen spiseskje brunt sukker

en halv dl hvitt sukker

halvannen spiseskje revet frisk ingefær

halvannen spiseskje revet frisk hvitløk

en halv spiseskje maisenna utrørt i en spiseskje vann

----

to medium store pak choy

havsalt og sesamolje etter smak

ristede sesamfrø til garnering

----

kålrotmos:

500 gr kålrot i grove terninger

en spiseskje smør

fløte til passende konsistens

----

frisk finhakket persille til garnering

havsalt, pepper og revet muskat etter smak

----

Ben ut kotelettene og bank de ut med en klubbe til de har jevn tykkelse. Tilsett alle ingrediensene til teriyakimarinaden i en kjele og pisk sammen mens det koker opp. Når sukkeret er oppløst pisker du videre inntil sausen begynner å tykne. Tilsett maisennablandingen og kok videre i et minutts tid og sett den til side. Tilbered kålrotmosen og hold den varm. Kok kålroten mør og la den dampe godt av seg etter koking. Mos den sammen med smør og jevn den med litt fløte før du smaker den til. 

Kok opp vann i en kjele eller i en wok og plasser en rist eller en bambuskurv over. Rens pak choyen og ha den liggende klar. Rist sesamfrø og finhakk persillen.

Varm oljen i en jernpanne og la kotelettene får en lett stekeskopre før du pensler med teriyakimarinaden og snur på de med jevne mellomrom. Pensle og snu flere ganger og pass på varmen så du ikke svir kjøttet. Mens du steker kjøttet damper du pak choyen i tre til fem minutter og anretter maten. Dryss litt havsalt og noen få dråper sesamolje på pak choyen og dryss sesamfrø på både denne og kjøttet. Anrett maten sammen med kålrotmos og garner med persille før servering.