Tequila-lime chicken tacos til Cinco de Mayo

Middag

tequila-lime-tacos

Tequila, lime og chili høres ut som en passende kombo for en feiring av Cinco de Mayo. Dagen da de mexicanske styrkene seiret over franskmennene i slaget ved Puebla, 5. mai, 1862. I USA markeres dagen med musikk, mat og god drikke mens i Mexico er det en mer lokal feiring i Puebla-regionen. Uansett om du feirer eller ikke, mexicansk mat er noe jeg elsker og jeg trenger få unnskyldninger for å lage tacos. 

Ingredienser

tacos for to:

400 gr lårkjøtt av kylling

marinade:

en halv dl Tequila

en halv dl appeldinjuice, friskpresset

saft og skall av to lime

en grovhakket jalapeño

to gode klyper havsalt

to klyper knuste chiliflak

----

åtte små tortillas

smørstekte maiskorn av en fersk kolbe

frisk koriander

Baja-salsa fra California

en lime i båter

varme tortillachips & crema (rømme)

Lag salsaen dagen før og mariner kyllingen. Bare pisk sammen alle ingrediensene og legg kyllingen i en tykk zip-pose. Masser kyllingen og marinaden godt sammen og la både salsa og kylling trekke i kjøleskapet til neste dag. 

Kok maiskolben i ca. tjue minutter og la den avkjøles. Skjær kornene av kolben og stek maisen pent gyllen i litt smør. Dryss gjerne på havsalt og en klype chilipulver. 

Kjør salsaen til en grov mos med en stavmikser og la den får romtemperatur. Da smaker den mye bedre og mye mer enn når den er iskald rett fra kjøleskapet. 

Ta kyllingen ut av marinaden og tørk den godt med kjøkkenpapir. Bruk samme pannen du stekte mais i og smelt litt smør og tilsett også litt olivenolje så smøret ikke brenner seg. Stek deretter kyllingen gyllen og sprø før du legger den over på en fjøl og kutter den opp i lange strimler når den ikke er glovarm.

Stek tortillas raskt på hver side i en tørr panne og anrett maten slik du selv ønsker med resten av tilbehøret. Og ikke glem frisk lime.