Tandoorifisk med kumingulrøtter og Hot chutney

Middag

tandoorifisk

Ideen til denne enkle og kjempegode måten å tilberede fisk på kommer fra kokken Ole Martin Alfsen. Dette er utrolig kjapt å lage for i tillegg til fisken trenger du bare to andre ingredienser. Fisken har så mye smak at tilbehøret kan holdes enkelt. Jeg synes dette er ypperlig sammen med kokosris eller linser som på bildet. Et lite tips til slutt; tre plasthansker på hendene når du vender fisken i sitron og krydder så unngår du lukt og oransje fingertupper. Gurkemeien i tandoorikrydderet lager farge på huden som sitter veldig godt og som lett smitter av og setter lukt på klær og tekstiler. Med hansker unngår du å måtte skrubbe hendene dine såre etterpå.

Ingredienser

ferske laks- eller ørretfilet u/skinn (beregn ca. 250 gr. per person)

saften av en frisk sitron

fire spiseskjeer Tandoori Masala

----

bakte kumingulrøtter:

fire gulrøtter

en spiseskje vanlig olivenolje

en liten teskje malt spisskumin

hasalt etter smak

Sett ovnen på 220 °C og kle en bakeplate med aluminiumsfolie.

Hell sitronsaft på en flat tallerken og tandoorikrydder på en annen flat tallerken. Vend fisken i sitronsaft, deretter i kryddermixen og legg fisken på bakeplaten med skinnsiden ned. Bak fisken i ovnen i ca 20-25 minutter, steketiden avhenger av tykkelsen på filetene. Sjekk med en gaffel- hvis fisken flaker seg og løsner fra skinnet er den ferdig.

Ved servering er det enkelt å løsne fisken fra skinnet med en stekespade. Skinnet vil sitte fast på folien.

Kutt gulrøttene i tykke staver og legg de i en liten form kledd med folie. hell på olje,dryss på spisskumin og havsalt og vend det sammen med hendene. Spre de utover og bak de sammen med fisken ved samme temp. til de er gylne og møre. 

Litt rømme og Hot chutney er ekstra godt til.