Tandoori fiskespyd med spinatsalat

Middag

tandoori-fiskespyd

Tilberedningen av disse fiskespydene har mange fellestrekk med tilberedning av den tradisjonelle tandoorikyllingen som mange kjenner og setter stor pris på. Naturlig nok tåler ikke fisk den intense temperaturen som vanligvis brukes men det å steke fisken nesten ferdig for deretter å pensle den med smeltet smør før den får en siste finish under varmen er typisk for dette kjøkkenet. Jeg anbefaler fersk fast hvit fisk til dette siden denne typen fisk tar til seg mye mer smak fra marinaden en annen rød fisk som feks, laks eller ørret. Oppskriften er fra Punjab i det nordlige India som er kjent for sine brennhete tandooriovner og ikke minst sin forkjærlighet for grønne grønnsaker så jeg anbefaler denne spinatsalaten med peanøtt- og urtedressing til samt denne smakfulle hvitløksrisen.

Ingredienser

en halv kilo fast hvit fisk (torsk, hyse, sei) i bitestore terninger

grillspyd i tre (legges i vann i en time)

to spiseskjeer smeltet smør til pensling

en sitron delt i båter

tandoorimarinade:

to spiseskjeer  kikertmel (Gram flour)

fire spiseskjeer tykk yoghurt naturell

en teskje friskpresset sitronsaft

en halv teskje hver av følgende krydder: gurkemeie, chilipulver, paprikapulver og spisskumin

to teskjeer most eller revet ingefær

en spiseskje revet hvitløk

en teskje garam masala

en spiseskje nøytral olje

et egg

en teskje havsalt

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg i fisketerningene. Bruk en spiseskje og vend de inn i marinaden med lett hånd og dekk bollen med plastfilm. La den stå kaldt i omlag tre til fire timer i kjøleskapet.

Sett ovnen på 180 °C og tre fiskebitene på spydene. Legg de på en bakeplate kledd med et stykke bakepapir. Sett fisken i ovnen og bak den i omlag femten minutter. Ta brettet ut og pensle fisken med smeltet smør og sett den så høyt i ovnen du kan i fire til fem minutter til. Følg med å den ikke blir brent. Serveres med spinatsalat, hvitløksris og sitronbåter som hver og en kan presse over fisken.